Astellas történetek 2011

 

Astellas díj

Társaságunk orvosszakértőjét, Dr. Németh Zoltánt több történettel jelölték egykori betegei az Astellas díjra 2011-ben, az Év Orvosa pályázaton. Az előzetes szakmai szűrőn átjutva a történetek a közönségszavazás fázisába kerültek.

2012 harmadik hetében Németh doktor bekerült a tíz legtöbb szavazatot kapott jelölt közé.

Íme a pályázatra beküldött történetek.


Nagyon sokat köszönhetek neki - Dr. Németh Zoltán

Történet: R. H., 2011. november 30.

Az Én történetem!

2009. július 13.-án született a második gyermekünk, túl a 44. szülinapomon. Tökéletes terhesség után, sima szülés és egy tökéletes kisbaba. Tökéletes szimbiózisban teltek napjaink, mígnem eljött az a bizonyos októberi nap. A nagyobbik fiam szalagavatója. Sietés, kapkodás, szoptatás, öltözés, újabb szoptatás, majd indulás. Nagy igyekezetemben gyerekestől beemeltem a babakocsit az autóba. Igen, ekkor történt valami. Nem tudtam, hogy mi, de borzasztóan feszengtem, valami nagyon kényelmetlen volt odalenn. Az események elterelték a figyelmemet, de csak az esti zuhanyzásig. Akkor döbbenten tapasztaltam, hogy valami kilóg a hüvelyemből. Ekkor egy kis sírás-rívás következett, majd másnap bejelentkeztem az orvosomhoz. Az orvosom elmagyarázta, hogy mi történt: igen, valóban jól gondolom, kilóg a méhszáj a hüvelyemből, és nem, nem tud tökéletes megoldást ajánlani. Igaz, el lehet távolítani a méhemet, de ez esetben majd a méhcsonk fog idővel gondot okozni. Vagy fel lehet varrni a méhszalagot, ez sem segít hosszútávon. Marad a hüvelytorna, lehetőleg hüvelysúlyok használatával.

Kaptam egy címet és telefonszámot, ahol beszerezhetem, és útravaló jó tanácsként a szorgos használatot, valamint egy időpontot kb. három hónappal későbbre. A súlyokat használtam, bár siralmas volt, hisz a legkisebbet sem tudtam megtartani. Ennél siralmasabb már csak a hangulatom volt, a házaséletem viszont vicces. Legalábbis egy ideig próbáltuk elviccelni a dolgot, aztán már semmilyen sem volt. Nem próbálkoztunk. Iszonyatosan rossz lelki és „testi” állapotban voltam. Hisz ettől a kis kitüremkedéstől, nem tudtam normálisan pisilni, állni, menni, bevásárolni, gyereket emelgetni, és tulajdonkép semmit sem csinálni. Ez egy olyan „dolog volt”, amit soha egy pillanatra sem lehetett feledni. Végső elkeseredésemben elkezdtem kutakodni a neten. Ekkor találtam rá Annamáriára, aki ekkor már gyógyultként igyekezett segíteni hasonló sorsú nőtársain. Az Ő segítségével jutottam el Német Zoltán főorvoshoz, Győrbe. Németh doktor egy vizsgálat során megállapította, amit már addig is jól tudtam és elmagyarázta, hosszan-hosszan, hogy miért legyek biztos a gyógyulásomban. Megtudtam, hogy szimplán csak kitágult a hüvelyem, megnyúltak a szalagok és előre esett a méhem. Semmi baj, szorgalmas munkával, mindez nagyrészt megszűnik. Kaptam egy hüvelykockát, melyet mindig, minden nap használnom kell (kivéve a menstruáció idejét). Kaptam tíz stimuláló kezelést Győrben, mely a hüvely izmait hivatott regenerálni, illetve a hüvelysúly mellé egy kicsi stimuláló készüléket otthonra. A kocka használata már önmagában is felért egy kisebb csodával, hisz újra normálisan élhettem a hétköznapi életemet: cipelhettem a gyerekemet és a szatyrot, kirándulhattam, táncolhattam, sőt újra elkezdtem futni. A totális szabadságot adta nekem. A stimulátort este használtam, a súlyokat reggel, havi néhány nap kivételével. Kb. fél év után gyógyultnak tekintettem magam. A méhszáj eltűnt, illetve följebb húzódott, a hüvelyi sérvek és egyéb kitüremkedések eltűntek. Ezzel párhuzamosan rendeződött a szexuális életem, és helyrebillent a lelki egyensúlyom. Bevallom, ma már csak a kockát használom naponta, a többi eszközt egyszer-kétszer hetente. Nagyon sokat köszönhetek Német Zoltán Főorvos Úrnak. Nem kevesebbet, mint az egészségemet, az önbecsülésemet, a mindennapjaimat. Köszönöm.


Újból teljes életet élhetek - Dr. Németh Zoltán

Történet: L.K.K., 2011. november 30.

Harmadik kisfiam születése után hüvelyfal sérvem lett, melynek folytán még a lakásban is nehezen tudtam mozogni. Több orvosnál jártam, de érdemi megoldást nem tudtak javasolni, csak az átmeneti javulással kecsegtető műtétet. Internetes történet segítségével találtam meg Németh doktort, akihez végül bejelentkeztem. A doktor úr türelmesen végighallgatott, empatikus, megértő volt, és olyan, személyre szabott komplex gyógymódot állított össze számomra, amely lehetővé tette a teljes gyógyulást méghozzá műtét nélkül. Amikor a terápia során kérdésem volt, mindig készséggel segített, ha nem értem el, visszahívott, amire eddig nem tapasztaltam példát eddigi orvos-beteg kapcsolataimban. A doktor úr érdeklődött állapotom felől pro-aktívan is. Neki köszönhetem, hogy most újból teljes életet élhetek és újra maradéktalanul élvezhetem a mozgás örömét.


Emberséges, megértő, együtt érző - Dr. Németh Zoltán

Történet: V. A., 2011. november 28.

Szeretném Németh Zoltán doktor Urat a pályázatra felterjeszteni. A betegségem nem fájdalmas, nem halálos, még csak nem is „látványos”, de remélem, hamar kiderül, mennyire kellemetlen. Igazán örülök, hogy Önök között, a Bizottságban vannak hölgyek, akik talán jobban megértik min mentem keresztül, és miért vagyok olyan hálás a Doktor Úrnak. 33 éves vagyok, egy 4 és egy 2 éves kisgyermek édesanyja. Az idősebb gyermekem születésekor, akit hüvelyi úton szültem, az akkori szülész orvosom gátmetszést végzett. Az eredmény egészen meglepő lett. Láttam, és éreztem, hogy ez nem csupán egy kis változás (változtatás). A hüvely bejáratánál található gyűrű (hymenalis gyűrű), a hüvely hátsó falához lett a gátmetszés után „illesztve”. Hüvely bejáratom tátongott. A probléma tetőződött, amikor a kisebbik gyermekem is megszületett. A méhem szüléskor kint maradt (pontosabban kezdetben a méhszáj látható, tapintható volt a hüvely bejáratánál, később pár centit emelkedett). És ez még nem minden. Hólyagsérvem is lett, mely úgy van nyilvántartva, mint az idős nők betegsége, pedig azóta tudom, hogy nagyon sok fiatal hölgy küzd ezzel, ezekkel a problémákkal, csak mindenki szégyelli, nem beszél róla, titkolja.

Ez olyan, mintha egy baleset következtében valaki szája széle felhasadt volna a füléig, majd az összevarrás során nem illesztenék össze a száj sarkait, hanem az egyik sarkát a másik sebszél közepéhez illesztenék. Tehát nem tudja összezárni a száját. Tulajdonképpen funkcionál a száj, tud beszélni, mosolyogni, inni (bár nehezen), sőt még csókolózni is, csak legyen aki megcsókolja… És még képzeljük el, hogy ennek az embernek a háta meghajlik, mindig lefelé néz. A száj belső része állandóan kifordul, kilóg a nyelve is, hiszen nem tudja összezárni, és a gravitáció hatására, egyre jobban nyúlnak a szövetei, és egyre elképesztőbb látványt nyújt. Pedig még nem is olyan idős, hogy itt kéne tartania. Mindent megpróbáltam, hogy jobb legyen. Intim tornáztam reggel-este, pihentem sokat. Alig volt 2 hónapos a kicsi, amikor méhszalag felvarrásos operációt végeztek el, amely egy igen fájdalmas műtét, hosszú lábadozással, és nem járt sok eredménnyel. Pár hónap múlva, a méhem ismét süllyedni kezdett, a hólyagsérvemen meg egyáltalán nem segített. 31 évesen egy torzszülötté váltam. Kilógó hólyaggal, össze-vissza szabdalt, és randomszerűen összevarrt nemi szervvel, testileg-lelkileg megkínzottan.

Ekkor jutottam el Németh doktor úrhoz. Részletesen ismertette betegségemet, és hogy mit kell tennem. Középiskolai biológia tanárként logikusnak találtam magyarázatait, bizakodóvá váltam. Pontosan elmondta, hogy minden jobb lesz, lassan, türelmesen. Egy éven át használtam az általa ajánlott, de sajnos még széles körökben nem ismert hüvelysúlyokat (Conust) és a szilikon kocka pesszáriumot. A hüvelysúly lényege az, hogy minden reggel beteszi a beteg a hüvelyébe, mint egy tampont (csak nehezebb, és csúszós a felülete), és álló helyzetben 15 percig megtartja, bent tartja. Ezáltal megerősödik a gátizomzat, amely a méhet, hólyagot alulról megtámasztja, feltolja. Mint egy patikamérleg, ebben a conusban is lehet növelni a súlyokat. Egy év alatt a méhem megemelkedett, ami a hüvely bejáratától 2 cm-re volt, ma már 7 cm-re van. Működött. Fantasztikus javulás állt be, a hólyagsérvem is egyre jobb lett. A doktor úr biztatott, örült az eredményeimnek, odafigyelt rám. Az egyetlen „apró probléma” már csak a hüvely bemenet anatómia eltérése volt. Szerencsére a helyreállítás, amelyet Győrben a Petz Aladár Megyei Oktatókórházban végzett, nagyon jól sikerült. Jó kezekbe kerültem.

A női anatómiának megfelelően kerültek a helyükre a nemi szervem részei, visszanyerte eredeti formáját, és ami a legfontosabb, ma már úgy működik, ahogy annak működnie kell. Végül összefoglalnám, hogy miért javaslom a Németh doktort a díjra: • Felismerte a problémámat (sok más általam látott nőgyógyásszal ellentétben), • Nagyon részletes felvilágosítást adott állapotomról, és megoldást javasolt • Ő az első Magyarországon, aki a hüvelysúlyt, a szilikon kocka pesszáriumot, és az elektrostimulációt adja betegeinek, amelyek az inkontinencia, hólyagsérv, méhsüllyedés, laza hüvely „ellenszerei” • És bár heti 4 nap Ausztriában dolgozik, péntekenként hazajön, Magyarországra, hogy a kint alkalmazott korszerű gyógymóddal, a kétségbeesett magyar nőkön is segítsen. • Biztosíthatom önöket, hogy ő nem a hagyományos plasztikai műtéteket végzi, hanem valóban az anatómiának megfelelően rakja helyre az „elrontott” nőket. • Végül pedig el kell mondanom, hogy nagyon emberséges, megértő, együtt érző, kedves orvos. Nevem nélkül nyugodtan tegyék közzé a történetemet, remélem sokan fogják ezután Németh Zoltán doktor urat választani!


Boldog és kiegyensúlyozott életet élhetek - Dr. Németh ZoltánTörténet: P. A.-né, 2011. november 28.
A Jubileumi Astellas-díj - Az Év Orvosa pályázatra az Én jelöltem Dr. Németh Zoltán nőgyógyász, akinek a gyógyulásomat köszönhetem. Van egy betegség, amelyről nem szívesen beszélünk, ez pedig nem más, mint az INKOTINENCIA. Az inkontinencia kiemelten veszélyeztetett korcsoportjai a negyven év feletti nők, valamint a szülést követően lábadozó édesanyák. Ezt a betegséget általában műtéttel gyógyítják, illetve betétet javasolnak az orvosok. Sajnos a betegségben szenvedő érintettek közül sokan nem ismerik, hogy ma már műtét nélküli megoldás is létezik, ami nem más, mint a konzervatív kezelés.

Kislányom születése csodálatos pillanat volt az életemben, de sajnos a szülést követően lábadozó boldog édesanyaként arra lettem figyelmes, hogy tüsszentés után vizelet került a bugyimba, majd később a nevetés és a köhögés is hasonló tüneteket okozott. Nagyon kellemetlenül éreztem magam, hogy ilyen dolog megtörténhet velem, és betét kell használnom. A hathetes kontroll vizsgálat alkalmával kiderült, hogy a gátizom meggyengülése okozza nálam ezeket a tüneteket. A hólyagom a hüvelybe domborodott, illetve álló helyzetben a hüvelybemenetből labdaszerűen kitüremkedett. Folyamatos húzó jellegű fájdalmat éreztem. Az orvosom intenzív hüvelyi-gáttornát javasolt gyógytornász irányításával.

Rendszeresen jártam intim torna tanfolyamra de az állapotom nem javult. Mivel a torna nem volt eredményes, az orvosom a hüvelyplasztikát és a méhszalagok felvarrását javasolta. Nagyon elkeseredtem és felkerestem több nőgyógyászt, hátha van mégis valami más megoldás, de sajnos mindenhol a műtétet javasolták. Összeszedtem minden lelki erőmet és leültem az internet elé, fórumokat olvastam és sajnos megdöbbenve tapasztaltam azt, hogy nem vagyok egyedül a problémámmal, fiatal anyukák és idősebb hölgyek szenvednek az inkontinenciától. Fórumokat olvasva találtam rá Dr. Németh Zoltánra, aki évek óta foglalkozik a női inkontinencia és méh-, és hüvelysüllyedéses állapotok kezelésével.

Első alkalommal, mikor nála jártam, nagyon pozitív benyomást keltett, átérezte a problémámat és idejét nem sajnálva végighallgatott. Éreztem, hogy neki is fontos a gyógyulásom. Dr. Németh Zoltán volt az egyedüli orvos, aki rögtön a konzervatív az-az a műtét nélküli kezelést ajánlotta nekem és nem a méhszalagok felvarrását. A konzervatív kezelést LadyPower terápiát) a doktor úr fejlesztette ki, amely a hüvelysúly (hosszúkás, tampon alakú eszköz) a szilikon pesszáriumok és az elektrostimuláció együttes használatából áll. A doktor úrban és a kezelésében bízva elkezdtem a terápiát alkalmazni és hamarosan éreztem a javulást. Kontroll vizsgálatok alkalmával nagyon sok erőt adott a dicsérete a javulásomat illetően, amit persze neki köszönhetek. Elmondhatom, hogy nagyon jó orvos beteg kapcsolat alakult ki közöttünk. A kezelésnek köszönhetően visszanyertem az önbizalmamat, az inkontinencia problémám is megszűnt és a férjem elégedetten jegyezte meg, hogy végre újra a régi vagyok. Őrülök, hogy kezembe vettem a sorsom. Nekem számított a vizeletcsepegés és megtaláltam a számomra legjobb megoldást.

Dr. Németh Zoltán doktor úrnak nagyon hálás vagyok, mert az Ő szakmai tudásának és odafigyelésének köszönhetem azt, hogy most boldog és kiegyensúlyozott életet élhetek. Mára kiderült számomra, hogy az inkontinencia egészségügyi problémája nem szégyellnivaló betegség, sokkal inkább egy folyamatos odafigyelést igénylő, de kezelhető állapot. Az érintettek megfelelő informálása a konzervatív kezelésről, lehetőségéről, ami Magyarországon még nem egy elterjedt alkalmazási mód, a meglévőnél jóval nagyobb hangsúlyt kell, hogy kapjon a hazai egészségügyben.

Úgy gondolom, hogy Dr. Németh Zoltán igazán méltó az Év orvosa név elnyerésére, hiszen az idejét nem sajnálva mindent megtesz a betegek gyógyulásáért.


Örülök, hogy megismerhettem ezt a nagyszerű embert- Dr. Németh Zoltán

Történet: N. Sz., 2011. november 25.
Három csodálatos gyerkőc anyukájaként a csodák mellett sajnos meg kellett tapasztalnom, hogy hüvelyi szülés után nem feltétlenül állnak vissza az eredeti állapotok gát tájékon a szülés előttire magától. Tátongó seb, fájdalmak, vizelési panaszok, szexuális problémák csak ízelítő a testi eredetűből, a lelkiek pedig ennél is megrázóbbak, mélybe taszítóak, depresszióba és kilátástalanságba döntőek. Hál Istennek ezek az érzések és testi panaszok, amiket most leírtam, már csak a múltam része. Akinek pedig a gyógyulásomért Hálás köszönetet szeretnék mondani nagyon nagy tisztelettel és szeretettel az nem más, mint Dr. Németh Zoltán, akit ezúton szeretnék az Astellas orvosi díjra ajánlani! Első találkozáskor már bizalom alakult ki bennem a doktor úr személyét illetően. Nagyon szerény volt, kedves és megértő. Végighallgatta az összes panaszomat és olyan könnyen, egyszerűen ment mindent, elmondani a testi-lelki tényezőket egyaránt. Hagyott időt rá, hogy úgymond panaszkodjak és valóban figyelmesen hallgatott végig, ott volt velem és átérezte a betegségem súlyát. Nagyon gátlásos voltam a problémámat illetően, nehezemre esett erről beszélni főleg egy idegennek, de ez a gátlásosság megszűnt, amikor megismertem a Doktort, mert ő megnyugtatott már a jelenlétével is.

A vizsgálat után azt a javasolta nekem Németh doktor, hogy rendszeresen minden nap használjak kocka pesszáriumot, hüvelysúlyokat az izmok megerősödése végett, valamit elektro stimulátort. A eszközök rendszeres használatával elkezdődött a gyógyulás, a vizelettartási panaszok megszűntek, a fájdalmak enyhültek. Műtétre azért került sor, mert előző szüléseim valamelyikénél sajnos a külső hüvelyfal egy részét rossz helyre varrták, így a hüvelybemenet záródása egyáltalán nem volt lehetséges, tehát ez a nyitott seb vagy leginkább valami húscafat, magától soha nem gyógyult volna meg úgy, hogy a megfelelő funkcióit ez a bizonyos szervem elláthatta volna. Egyszóval a doktor tájékoztatott, hogy az alternatív terápia mellett azért szükséges a műtét, mert vissza kell helyezni az eredeti helyére a kivarrt hüvelyfalat. Ettől az információtól első hallásra akkor nagyon megrettentem, de arra gondoltam, és abban bíztam, hogy minden jó lesz műtét után. Ez ügyben azért sokszor fordultam lelki segítségért Németh doktor más gyógyult betegeihez, akik szintén sokat segítettek, végül is én általuk ismertem meg a doktort, az ő „csodálatos” gyógyulásai történeteiken keresztül. A Doktor úr biztatóan, érthetően és teljes körűen beszélt a műtét és a gyógyulás menetéről, minden információt elmondott pontosan, nem hagyott nyitott kérdéseket. Ha mégis akadtak kételyeim, bármikor elérhető volt akár interneten, telefonon és mindig készségesen megnyugtatott. Minden kérdésemre maradéktalanul megkaptam időben a választ és ez biztonságérzetet adott. És valóban úgy zajlott a műtét, s a gyógyulás, ahogy azt a Doktor úr előzőleg elmondta. A műtét tökéletesen sikerült, Németh doktor szavaival élve, miden a helyére került, úgy ahogy annak lennie kell. A kórházi gyógyulásom idejének pár napja alatt a Doktor minden nap meglátogatott, a hogylétem felől érdeklődött, éreztem a törődést. Ez kimondhatatlanul jól eső érzés volt, főleg, hogy a családom sajnos nem tudott ez időben látogatóba jönni hozzám. A tény, hogy meggyógyultam teljesen, számomra megerősíti Németh Doktor szakmai kiválóságát. Nagyon örülök neki, hogy megismerhettem ezt a nagyszerű embert, Németh Zoltánt.


Megtanított újra élni - Dr. Németh Zoltán

Történet: O.P.A., 2011. november 25.
„-Gyertek csak! Nézzétek! Hű, nem semmi!” Fordult hátra a két napja vákuummal szült anyuka lábainál álló, éppen gátseb kezelést végző nővérke társaihoz. Még két nővér érkezett, hogy megszemléljék a „hű, nem semmit”, amiről a fiatal, 35 éves nő el sem tudta képzelni, hogy mi lehet. Miközben öltözködött, hallotta, ahogy az egyik szimpatikus nővérke azt súgja társának: ”pedig milyen csinos…, kár érte”. Semmit sem mert kérdezni, remegett a félelemtől. Tudta ő, hogy komoly baj van vele, de titkon minden percben abban bízott, hogy a megfoghatatlan „hű, nem semmi” csak rendeződik valahogy, hiszen „az idő gyógyít”, ő pedig fiatal és teljesen egészséges. Sajnos a mondás már a középkorban sem igazán állta meg a helyét. A szülés első napjától kezdve folyamatos húzó jellegű fájdalmat érzett alul, nem bírt sokáig állni és zuhanyzáskor valami kidudorodó furcsa „húscafatot” tapintott alul. Ahogy teltek a hónapok, a helyzet egyre rosszabb lett, kellemetlen volt az állás, a járás, a folyamatos vizeletcsepegés, az idétlen pufogó hang, ha guggolásból, vagy lehajlásból felállt. A házasélet megalázóvá, nevetségessé silányult, végül teljesen lemondott róla. De a legrosszabb talán az volt, hogy minden nap rettegnie kellett székletürítés előtt- annak szinte képtelensége miatt, folyamatosan hashajtókat szedett. Hiába végezte az intim tornát, rendszeresen konzultálva trénerével, a helyzet csak rosszabbodott. Nyolc hónap után az egyik neves nőgyógyász a legrettenetesebb tényeket is kimondta: „- Önnek hólyag- és végbélsérve, de, ami ettől is nagyobb gond, méhsüllyedése is van, sajnos a méhszáj már megjelent a hüvelybemenetben. Kiveszem a méhét, ha már nem szül többet, azzal egy darabig jobb lesz a helyzet, hogy utána mi lesz, azt nem tudnám megmondani.”

A mondatok rémisztőek voltak, bár ekkor már felkereste az ország legnevesebb specialistáit, akik a hüvelyplasztikát, a Manchester plasztikát és a TVT szalagos megoldásokat is ajánlották, mint rövidebb-hosszabb távú megoldásokat. A fiatal nő minden nap sírt, hiszen ő a rövidebb-hosszabb távú bizonytalan kimenetelű műtétek sorozata helyett az szeretett volna lenni, aki egykor volt: a csinos, mosolygós, aranyos kis nő, aki után megfordulnak az utcán, aki kerékpáros teljesítménytúrákra, futni és konditerembe jár, akit nem csak „az esze miatt imád a férje”. „-Én ezt így tovább már nem bírom!” – zokogott a nő egy híres fővárosi nőgyógyásznál, aki a méhszalagok felvarrását javasolta, majd hüvelyplasztikát ideiglenes megoldásként.”- Könyörgöm, segítsen rajtam doktor úr! Mit ajánlana, ha én lennék a felesége?” Az orvos nagyot sóhajtott, majd egészen egyszerűen ennyit, mondott: „-Esetleg használhatná a hüvelysúlyt. Keresse meg Németh Zoltán doktort.” -Hüvelysúly?...De hát, azt én hová tegyem?... Hiszen a hüvelyemet gyakorlatilag kinyomták a sérvek és a méhem...” Ez komoly fejtörést okozhatott az orvosnak, mert válasz helyett, csak hümmögött és részéről a szalagfelvarrásban maradt. A nő újból sírva fakadt és a rendelőből kifelé jövet azt fontolgatta, hogy a vonat helyett a sínekre ül.

De aztán eszébe jutott, hogy előtte jól bevacsorázik és ”megnézi magának ezt a Németh doktort” egy netes kávézóban. Rá is talált a honlapra, ahol egy kedves arcú, barátságos tekintetű férfi mosolygott rá fehér köpenyben, valami hihetetlenül bizalomkeltő szemekkel - ő volt Németh doktor. Gyorsan fizetett és nem a sínekre, hanem a vonatra ült! „-Tessék megnyugodni, a helyzet jobb lesz, előre nem lehet megmondani, mennyivel, de bizonyosan lesz javulás, csak tessék használni a szilikon kocka pesszáriumot, a hüvelysúlyt és szükséges lesz az elektrostimuláció is”- mondta a nyugalmat sugárzó, szimpatikus Németh doktor a fiatal nőnek a győri rendelőben. A terápia tehát elkezdődött, a nőt óriási boldogság töltötte el, hiszen Németh doktor kezelése racionálisnak tűnt, és nem jelentett semmiféle kockázatot. Egy új, boldogabb fejezet kezdődött az életében, aminek Németh doktor is részesévé vált, pontosabban inkább ő lett az oka. Valóban megkezdődött a javulási folyamat, az azonban nem volt egyenletes, hullámvölgyek is tarkították. Ilyen esetekben a nőnek újból eszébe jutottak a sínek, de mielőtt rájuk ült volna, mindig felhívta „Németh dokit”, akinek már a puszta hangjától is megnyugodott.

Furcsa, de valahogy azt érezte, már nagyon rég óta ismerik egymást, mintha rokonok lennének. A doktor úr minden esetben hasznos tanácsot tudott adni, időt és fáradtságot nem kímélve kitartásra ösztönözte, nem üres frázisokat mondott, hanem példák segítségével is magyarázta a gyógyulás mechanizmusait. Ez hihetetlenül sokat jelentett a nőnek, vakon bízott az orvosban, jobb kedvvel viselte problémáját és tudta, hogy ez a kitüntetett figyelem nem pusztán csak neki szól, hanem Németh doktor valamennyi betege élvezheti. Később megismerkedett a doktor úr más betegeivel is, akik valóban megerősítették ezt a tényt. Hihetetlenül lenyűgözte a doktor úr valamennyi betegét ez az attitűd, vagyis az, hogy egy elismert szaktekintély szabadidejének jelentős részét is betegeinek szenteli. A nő gyermekével és férjével való kapcsolata is kezdett pozitív irányt venni, kiegyensúlyozottabb, békésebb lett. Az orvossal való jó kapcsolata mindig erőt adott számára, hogy újból és újból elővegye a hüvelysúlyt és a kockát, sőt egy idő után elkezdett annak örülni, hogy a kontrollvizsgálatokon az orvos is örül a fejlődésnek, így ösztönözték egymást a gyógyulásért folyó harcban.

Mivel a terápiában semmi sem volt különösen ellenjavallt, a fiatal nő, visszanyervén életkedvét, fokozatosan visszatért régi életmódjához, konditerembe és teljesítménytúrákra járt, később futni is, és egy szép tavaszi délelőtt épp doktor úr rendelőjéből távozva a fagyi árus fiatalember megjegyezte: „-Ne haragudjon, ne vegye tolakodásnak, de maga…, maga, valami gyönyörű…!” A fiatal nő öröme leírhatatlan volt! Örült, „hogy újból nőnek érezheti megát”! És mindezt Németh doktornak köszönhette! Azt, hogy sem a puszta állás, a járás, sőt még a futás sem okoz már fájdalmat, hogy a férje újból már nem csak „az eszéért szereti”, és hogy nem kell már rettegnie mielőtt a WC-be indul. Ekkor, a fagyi árus bódé előtt megfogadta, hogy ő „ezt a Németh doktort, míg él, el nem felejti”, sőt mindenkinek elmondja a vele történteket, hogy segítsen a többi sorstársán is.

A vonaton ülve meg is fogalmazta a vele történteket és még aznap feltette a netre. Most, hogy körülbelül nyolc hónap elteltével doktor úr gyógyultnak nyilvánította, ami azt jelenti, hogy a méhszáj, ami kezdetben kilógott, kb 6 cm-el került feljebb és a sérvek eltűntek, kedve támadt a „hű, nem semmit” másnak is megmutatni, tudván, hogy ugyan csinos, de vajon „kár még érte?” Felkereste tehát azt a híres nőgyógyászt, aki a legkíméletlenebbül mondta el neki annak idején az „ítéletet”, a méhkivétel javaslatát. Megdöbbent, hiszen fel kellett hívnia az orvos figyelmét arra, hogy egyáltalán neki valaha süllyedése és sérvei voltak. A nő megnyugodott, hogy „egyáltalán nem kár ÉRTEM”. U.I.: A történet főszereplője Én magam vagyok, a leírtakat pár éve éltem át. Az itt közzé tett események alapján úgy érzem, már mások is oszthatják véleményemet, mely szerint Dr. Németh Zoltán szülész- nőgyógyász talán az egyik legalkalmasabb jelölt az Astellas díjra mind szakmai, mind pedig „emberi” vonatkozásban. Németh doktor urat a konzervatív orvosi szakterület kategóriában jelölném a díjra.

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.