Epi-No: szülés előtt, szülés után

Módosítás: 2018. január 28. vasárnap Nyomtatás

Epi-No - szülésre való felkészülés

A szülési sérülések kivédése, szülés utáni regeneráció

Az Epi-No Delphine és Epi-No Delphine Plus eszközök felkészítik a medencefenék izmait a szülésre, lehetőséget nyújtanak a szülés során esetlegesen bekövetkezendő sérülések elkerülésére, megkönnyítik a gátizomzat szülés utáni regenerációját, erősítését.

EPI·NO Delphine

EPI·NO Delphine Plus

Epi-No Delphine

Epi-No Delphine Plus

 

Az Epi-No Delphine és Epi-No Delphine Plus eszközök a szülésre való felkészülést három lépésben segítik elő:

- Erősítik a gátizomzatot

- Nyújtják a hüvelybemenetet és a medencefenék izmait,

- Segítenek begyakorolni a gyermekszülés kitolási szakaszát

Az Epi-No Delphine és Epi-No Delphine Plus készülékeket mind az első, mind pedig a további terhességekhez ajánljuk. Ha szülész orvosa nem javasolja másképpen, a szülés várható időpontja előtt 3-6 héttel érdemes elkezdeni a gyakorlatozást a készülékek valamelyikével.

Ha az Epi-No Delphine vagy Epi-No Delphine Plus a gátizomzat szülés utáni regenerációja céljából szeretné használni, legkorábban a szülés után 6 héttel kezdhető meg a gyakorlatozás. Javasolt a gyakorlatokat legalább három héten át végezni. Szokásosan azonban a tréning akár a szüléstől számított 4-6 hónapig is eltarthat. Ezen időszak letelte után tanácsoljuk a hüvelysúly alkalmazását a gátizomzat erejének megtartására, további növelésére, a gátizomzat akár az életkor előrehaladtával történő meggyengülése következtében esetlegesen kialakuló panaszok megelőzésére.

* * *

Mi a különbség a két készülék között?

Az Epi-No Delphine Plus biofeedback-kel, vagyis műszeres visszajelzés segítségével, az Epi-No Delphine pedig biofeedback nélkül segíti a gátizomzat szülés utáni erősítését.

Mi a célja az Epi-No Delphine vagy az Epi-No Delphine Plus használatának?

Az eszközök használatával a szövetek fokozatos nyújtása és erősítése segítségével a medencefenék izomzata erősebbé és rugalmasabbá válik, ami csökkenti a szülés során a gát szakadásának, vagy repedésének veszélyét, illetve a gátmetszés szükségességének valószínűségét. Ha a gát sértetlen marad, a szövetek és az izmok könnyebben és tartósabban regenerálódnak a gyermekszülés után, valamint elkerülhetővé válnak olyan kellemetlen utóhatások, mint a hegek, a hüvely- és méhsüllyedés, a hólyagsérv, végbélsérv, valamint az inkontinencia.

Kiválthatja-e az Epi-No Delphine vagy Epi-No Delphine Plus készülékek használata a hüvelysúly alkalmazását?

Nem, egyértelműen nem, hisz a két eszköz eltérő funkciók javítására alkalmas. Az Epi-No Delphine vagy Epi-No Delphine Plus eszközöket kifejezetten közvetlenül a szülések előtt 3-6 héttel, valamint a szülést követő hat hónapig javasoljuk használni, ezek után, illetve a szexuális élet megkezdését követően, hosszabb távon a tartóerőt jelentősen növelő hüvelysúly használata a legcélszerűbb.

Kiválthat- e koraszülést, illetve egyéb problémát az Epi-No Delphine vagy az Epi-No Delphine Plus eszközök használata?

Nem, a válasz többek között azért is nemleges, mivel az eszköz használatát a szülés előtti 3-6 héttel ajánlott elkezdeni, ekkor pedig már nem beszélhetünk koraszülésről. Mindemellett természetesen számításba kell venni az eszköz használatának ellenjavallatait is - mint például a baba szokatlan fekvése, felszálló fertőzés veszélyét, még nem teljesen begyógyult sebeket a hüvelyben, a megváltozott ítélőképességet, illetve egyéb, a fizikai kivitelezést okozó akadályokat, hüvelyi vérzést, a nemi szervek rosszindulatú megbetegedését.

Az Epi-No Delphine illetve az Epi-No Delphine Plus eszközök elérhetők, a LadyPower Rendelők orvosainál, valamint webshopunkban!

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.