A LadyPower filozófia

Erős gátizomzattal az inkontinencia ellen.

A kismedencei izomzat (gátizomzat) jelentősége sok nő számára csak akkor tudatosul igazán, amikor problémák lépnek fel.
A szexuális problémák jelentős része, a vizeletvesztési zavarok (inkontinencia), a méhsüllyedés, a hüvelysüllyedés, a hólyagsérv és a végbélsérv ezen izomcsoport gyengeségére vezethető vissza.

Mivel a tünetcsoportok tabu témának számítanak, a legtöbb érintett egyszerűen nem beszél róluk, még az orvosának sem. Úgy gondolják, ezek „természetes” jelenségek, melyeken úgy sem lehet sokat segíteni. A legkevesebben gondolnak arra, hogy ezek az életminőséget jelentősen negatívan befolyásoló személyes gondok, melyek közül az inkontinencia, egyre jelentősebb szocio-ökonómiai problémát is jelent, direkt és indirekt következményei az edzetlen gátizomzatnak, ennek minden anatómiai hatásával együtt. A gátizomzat akaratlagos megfeszítése és elernyesztése a szervezet számára sokkal fontosabb, mint ahogy azt eddig képzeltük. Egy jól edzett gátizomzat általános értelemben nemcsak a legjobb prevenciója (megelőzése) a hüvely-, és méhsüllyedéssel, inkontinenciával, szexuális problémákkal kapcsolatos zavaroknak, hanem - a legújabb ismeretek szerint - alapja az un. „életenergiának” is. Lehet, hogy meglepő, de felmérések szerint Európában minden második párkapcsolatot szenved kisebb-nagyobb szexuális problémától. Tudatlanság, félelmek, rosszul értelmezett tabuk gyakran meghiúsítják egy tartalmas és boldog párkapcsolathoz vezető utat. Mindennapi életünkbe ésszerűen és megfontoltan beágyazva a szexualitás nyújtja a legjobb lehetőséget a boldogsághoz, és ezen felül a jobb egészséghez.

A legújabb tudományos eredmények azt bizonyítják, hogy a szexuális problémák 85%-a nem - mint eddig általában állították - pszichés eredetű, hanem sokkal inkább a test működésének zavara okozza.

Jóval az orgazmus fellépése előtt, a jobb oldali agyfélteke energetikai állapota dönt arról, hogy a kialakul-e a szexuális vágy, a nemi szervek bővebb vérellátása biztosított-e, és a szexuális ingerek a szükséges mértékben tudatosulnak-e, vagy sem. Ha a gátizomzat (és ezen belül is a m. Pubococcygeus, röviden PC-izomzat ) elég erős, ennek összehúzódásai során a jobb oldali agyfélteke, mint egy akkumulátor energetikailag feltöltődik, és ez lehetővé teszi a mind erősebb testi érzékelés létrejöttét. A LadyPower Tréning Program aktiválja ezt a belső erőművet (PC-izomzat), mely a jobb oldali agyféltekét az optimális szexuális érzékeléshez szükséges energiával feltölti. Ez az az energia, amelyet az ősi keleti gyógytanok mit Chi-, vagy Kundalini-Energia néven emlegetnek. Az energia pozitív mellékhatásai: javul a koncentráció és az ellenálló képesség, csökken a stressz általi megterhelés.

Egy jól edzett gátizomzat kedvet készít - kedvet a szexualitáshoz, kedvet az élethez.

Sok olyan tényező létezik, melyek károsítják a kismedence izomzatát. A szexuális problémák mellett, a vizelettartási zavarok (inkontinencia) megjelenése okozhat komoly problémákat, melyek majdnem mindig szégyenérzethez, kisebbségi érzéshez, csökkent önbecsüléshez vezetnek. Amennyiben az első tünetek megjelenéskor nem reagálunk megfelelően, számítanunk kell arra, hogy az idő előrehaladtával ez az állapot egyre rosszabb lesz, mely az életminőséget egyre negatívabban befolyásolja. Az INKO Forum 2003-as felmérése szerint a magyar nők 56%-a küszködik súlyos vagy kevésbé súlyos vizeletvesztési problémával. Úgy gondoljuk ez a szám, önmagáért beszél. Ez elsősorban annak a következménye, hogy a nők jelentős része nem képes a kismedence izmait tudatosan megfeszíteni és ellazítani.

A hagyományos „intim torna” jelentős hátránya, hogy csak jól képzett gyógytornász jelenlétében illetve irányításával vezet eredményre. Egy kiváló gyógytornászt találni és a kurzusokra hónapokon keresztül rendszeresen eljárni, sok hölgy számára nem könnyen megoldható feladat. Szakemberek szerint csak nagyon kevés nőnek van kitartása a gyógytornásszal történő rendszeres intim tornához. Maguk a gátizomzat gyakorlatok nem nehezek. A nehézséget, ezeknek az izmoknak megtalálása és izolált megfeszítése jelenti. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az intimtornán részt vevő hölgyek legalább 40%-a nem érti a feladatokat, és ezeket rosszul hajtja végre, a hasi izmokat feszítve a gátizomzat helyett. Ez a hiba növelheti a hasűri nyomást, amely a kismedencei izomzat további gyengítéséhez vezethet.

A LadyPower Tréning Program a súlyozott hüvelykónuszok segítségével pontosan tudatosítja a gátizomzat elhelyezkedését. Segítségükkel lemérhető a mindenkori izomállapot, követhető a fejlődés, fenntartható a motiváció. Ezek a tamponhoz hasonló nagyszerű segédeszközök tulajdonképpen személyi trénereknek tekinthetők. Szülés után sok nőnek tűnik fel, hogy szexuális érzékelése megváltozott a hüvely regenerációja nem tökéletes. Gyakori az ilyenkor fellépő vizeletvesztés is. A LadyPower Tréning Program segít a kitágult izmokat regenerálni, és így mindkét probléma megszűnése valószínűsíthető.

Süllyedéses állapotoknál, méhsüllyedés, hüvelysüllyedés, hólyagsérv és végbélsérv stb., esetén a hüvelysúllyal végzett gyakorlást komplex terápiává szükséges alakítani ( lásd LadyPower komplex konzervatív terápia ), mely a szilikon pesszáriumok és a hüvelyi elektrostimulációs kezelés alkalmazását is felölelheti.

Hüvelysúly inkontinencia kezelésére

 

Kocka pesszárium a méhsüllyedés kezelésének is részezköze

 

Mindegy, hogy mi a kiváltó indok vagy tünet, amely a gátizomzat erősítését igényli, az biztos, hogy a hölgyek az edzésből sokrétűen profitálnak. Lényeges, hogy a gátizomzat fontossága tudatossá váljon, és a tornával való karbantartása a mindennapi élethez tartozzon, mint pl. a fogmosás.

Meggyőződésünk, hogy egy jól működő gátizomzat: hatalom!
Hatalom, a saját szervezet fontos funkciói felett, és hatalom a párkapcsolatban.

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.