A gátizomzat és a szexualitás

Sokat hallunk és beszélünk róla, de sajnos csak nagyon kevesen tudják, mi a valóban fontos a szexuális élet terén.

Az úgynevezett szexuális felvilágosításon kívül fontos lenne a szexuális nevelés, hogy egy nő ne testileg felkészületlenül kerüljön partner-, élettársi-, házastársi kapcsolatba, melynek esetleg mindkét részről csalódás a következménye. Ilyenkor a nőket illetve a nők magukat gyakran érzéketlennek, frigidnek tartják ennek minden lelki következményével együtt.
Ezért fontos, hogy a nők többet megtudjanak magukról. Ehhez tartozik a gátizomzat anatómiájának és működésének megismerése, ennek célzott erősítése, a képesség, ezeket, az izmokat akaratlagosan megfeszíteni és ellazítani.
Amennyiben az izmokat nem rendeltetésüknek megfelelően használjuk, vesztenek erejükből és tömegükből. „Use it or loose it!” A gyenge izomzatot azonban megfelelő tréning illetve használat során mindig erősíteni lehet. Egy izom szinte soha nem veszti el azt a természetes képességét, hogy erősíteni lehessen.
A természetben rengeteg példát találunk a ritmikus növekedésre és csökkenésre (apály - dagály, nappal - éjszaka, etc.)
Egy velünk született természetes ösztön felébreszti az igényt ennek kielégítésére, amennyiben erre nem kerül sor, ez idegességhez, kiegyensúlyozatlansághoz vezet. Az igény, izgatóan, ennek kielégítése nyugtatóan hat. Ha éhesek vagyunk, ennünk, ha szomjasak vagyunk, innunk kell.

A szexuális vágy is ennek a ritmusnak van alárendelve. A vágy érzéki feltöltődését követi a feloldozás, az orgazmus formájában.
Amennyiben egy vággyal teli feszültség csúcspontjaként éljük át az orgazmust, ezt egy csodálatos nyugalmi állapot követi.

Amennyiben a szexuális aktus során az orgazmus elmarad, nem oldódik fel a kialakult izgalmi állapot, ez diszharmóniához vezet, amely hosszú távon elviselhetetlenné válik. Sok neurózis csíráját vetjük el, amikor a nemiséget tabu témává minősítjük és ezekről, a problémákról nem veszünk tudomást.

Számos tudományos kutató - általában férfiak - állította, hogy a nőknél csak a klitorális orgazmus létezik, vaginális (hüvelyi) pedig nem. Ez az álláspont - azon kívül, hogy hamis, - tovább erősíti a nők passzív szerepét a szerelmi élet terén. A helyes felvilágosítás hiányában sok nő esik el annak az aktív szerepnek a lehetőségétől, mely egy jelentős szerepet játszhatna a partnerkapcsolatban.
A klitoris (csikló) stimulálása passzívan vezet orgazmushoz, mely azonban jól működő gátizmok esetében, ezeket stimulálja. Ez azt jelenti, hogy a hölgyeknek lehetőségük van a szerelmi érintkezést mindkét fél számára még jobban, aktívan, kiteljesíteni. A híres arab szerelmi művészetről szóló könyvben, az „Illatos kert”-ben olvasható: „Az abszolút érzéki csúcspont csak egyetlen feltételtől függ: az a döntő, hogy a hüvely képes-e szívó mozdulatokra”.

Arnold Kegel 1948-ban elsők között publikált a pubococcygeus (PC) női izomcsoport jelentőségéről a női szexuális működés kapcsán. Ez a kismedencei izomcsoport felelős a hüvely és húgycső körüli, méh és gátkörnyéki szervek felfüggesztéséért, feszességéért. A gátizomzat ezen kívül szerepet játszik ezen alhasi szervek optimális működésében. Ha ezek az izmok gyengék vagy a nő tudatosan nem képes megfeszíteni és ellazítani őket, különböző szexuális, vizelési, és szülési nehézségek tapasztalhatók.
Sajnos a pubococcygeus izomcsoport sok nő esetében rossz állapotban van, mely a szexuális élet során hiányzó érzékeléshez vezet és ezáltal a hüvelyi orgazmust lehetetlenné teszi.

Georgia és Benjamin Graber („Woman's Orgasm) vizsgálatai a pubococcygeus izom működését illetően azt mutatták, hogy azok a nők, akik a legrosszabb izomfunkcióval rendelkeztek soha, vagy csak nagyon ritkán értek el a szexuális csúcspontra. Azoknak a nőknek, akik csak a klitorális (csikló) orgazmust ismerték jobb volt az izomműködésük. A legjobb gátizomzattal azonban azok rendelkeztek, akik mind a klitorális, mind a vaginális (hüvelyi) orgazmust át tudták élni.

Ha egy nő a hüvelyizmait tornáztatja, átélheti, hogy a hüvelyi érzékelés az addig ismert orgazmust gazdagítja. Ha a hüvelyizomzat elasztikussá és aktívvá válik az a partner számára is jelentős előnyt jelent.

Minden második pár küzd kisebb-nagyobb gondokkal a szexuális élet terén. A köztudatban elterjedt tévhit szerint ezek a problémák többnyire lelki eredetűek. A modern tudományos kutatás azonban rámutatott, hogy a legtöbb szexuális probléma oka nem a lélek, hanem - az agy, mivel az agy energia szintje dönt arról, hogy egyáltalán a szexuális vágy kialakul - e, illetve az ember a szexuális ingereket milyen erősen éli meg.
A szexuális energia létezéséről már évezredek óta beszámolnak különböző kultúrák bölcsei. Egy osztrák kutató, Gerhard Eggetsberger, egy neuro-physiológiai eljárással mérhetővé tette, hogy a gátizomzat egy része, - az úgynevezett PC -izomzat (m. pubococcygeus) - ennek az energiának a létrejöttében döntő szerepet játszik.

Egy kiteljesedett, érett, aktív szexualitás nagyban hozzájárul lelki elégedettségünkhöz és egyensúlyunkhoz. A LadyPower Training Program a LadyPower Conus, hüvelysúly alkalmazásával azokat az izmokat fejleszti, amelyek egy intenzív orgazmus megéléséhez szükségesek. A gátizomzat ereje és az érzékelése jelenti bizonyos fokig a női potenciált és teszi a nőket egyenrangú partnerré a társkapcsolatban.
A szexuális életben bekövetkező javulás az önbecsülés és magabiztosság erősödését vonja maga után.

Úgy tűnik, hogy ebben a tekintetben nagy különbség van azon nők között, akik már felfedezték a gátizomzatot mint energiacentrumot és azon a nők között, akiknek számára ezek az izmok még mindig távolinak és jelentéktelennek tűnnek.

Alexander Lowen így fogalmazza meg könyvében (Love and Orgasm) a szexualitás fontosságát: „az út egy gazdagabb élethez minden bizonnyal a kiteljesedett testiség és ennek szexualitása megélésén keresztül vezet.”

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.