Cerclage pesszá­rium, perforált

Méretek:

65/17/32ASQ 65/17/32
65/17/35ASQ 65/17/35
65/21/32ASQ 65/21/32
65/21/35ASQ 65/21/35
65/25/32ASQ 65/25/32
65/25/35ASQ 65/25/35
65/30/35ASQ 65/30/35
70/17/32ASQ 70/17/32
70/17/35ASQ 70/17/35
70/21/32ASQ 70/21/32
70/21/35ASQ 70/21/35
70/25/32ASQ 70/25/32
70/25/35ASQ 70/25/35
70/30/35ASQ 70/30/35

Indikáció:

A cerclage pesszárium azoknál a terhes nőknél kerül alkalmazásra, akiknél a méhnyakra történő nyomás csökkentése a cél és ezáltal
egy esetleges koraszülés elkerülhető. Ebbe a kategóriába tartoznak a terhesek terhelő
szülészeti kórelőzménnyel, akiknél egy infekció, mint lehetséges kórok kizárható, ikerterhességek, és azok a terhesek, akik testi megterhelésnek (pl. hosszantartó állás) vannak kitéve. Az eszköz feladata nem a méhszáj összezárása, hanem a méhnyak magasan történő megtámasztása és/ vagy az os sacrum felé történő irányítása. Ezáltal a méh- nyakra nehezedő nyomás csökken. A hüvelyi ultrahangvizs gálat során (fekvő és álló helyzetben) normgörbék segít- ségével megállapítható, hogy a méhszáj megrövidült-e, illetve, hogy a belső méhszáj tölcsérképződést mutat-e. Ez a vizsgálat nagy segítség az indikáció felállításában.

A perforációk lehetővé teszik a hüvelyváladék eltávozását.

Az árról tájékozódjon a shop.ladypower.hu oldalon található webáruházban.

Méret meghatározás:

A méret a klinikai paraméterek alapján kerül kiválasztásra (lásd az utasításokat):

» Az átlagos külső átmérő (65 mm a nőknél, akiknek hüvelyi születése korábban nem volt, és 70 mm, a korábbi hüvelyi születésű nőknél)

» A 17 mm-es magasságot ritkán használják az 1. tri- meszterben, 21 mm-től 25 mm-ig többes terhességnél, 30 mm-től prolapsus problémákkal küzdő páciensek esetében.

» A belső átmérő 32 mm, vagy 35 mm.

A csomagolásban található használati utasítást a betegnek át kell adni. Dokumentálni kell a méretet és a LOT számot!

A kezelés a terhesség 12. hetétől végezhető. A pesszári- um nem zárja le teljesen a méhnyakot, hanem hátrafelé mozgatja. Ez megváltoztatja a méh és a méhnyak közötti szöget. Ennek célja a belső méhnyakra nehezedő nyomás enyhítése. Egyes esetekben, különösen többször szült nők esetében valamint a többes terhességnél, a terhesség alatt jelentkező mérséklő tünetek („fizikai terhelés alatti nyomás”) is leírhatók, amelyek a pesszárium kezeléssel javulnak. Fokozott hüvelyváladék esetén a perforáció lehe- tővé teszi a váladék jobb elvezetését, ami gyakori mellék- hatás. Tanulmányok kimutatták, hogy a pesszárium hasz- nálatakor megnövekedett váladékozás ellenére a hüvely természetes bakteriális kolonizációja változatlan marad.

Felhelyezés:

A pesszáriumot kis átmérőjével felfelé hosszirányban ösz- szehajtjuk, a felső hüvelyi fornixba helyezzük, ahol szét- hajtjuk és a lehető legmagasabbra toljuk, hogykörülvegye a méhnyakot. Ezután az elülső élt óvatosan a keresztcsont felé  irányítjuk. A pácienst meg kell kérni, hogy álljon fel, és jelezze, jól érzi-e magát, vagy van-e kellemetlen alhasi érzése. Hüvelytamponra csak akkor van szükség, ha nagy a veszélye a közelgő koraszülésnek, ezesetben a kezelésbe neonatológus bevonása is indokolt lehet.

A fluoridos antibiotikus kezelés nem javallt

A cerclage pesszárium kezelésének ellenjavallatai: chorioamnionitis, aktív szülés, 3. fokú prolapsus, valamint a teljes trachelektómia.

Körülbelül egy hét elteltével ellenőrzés szükséges az illesz kedés és a leletek ellenőrzésére.

A cerclage pesszáriumot rutinszerűen el kell távolítani, ami- kor már nem áll fenn a koraszülés veszélye, azaz a terhesség 37. hetétől. Amennyiben császármetszést terveznek, a pesz- száriumot a beavatkozást megelőzően el kell távolítani. A szülésre vagy magzatvízfertőzésre utaló jelek mindig a pesz- szárium eltávolításának szükségességét vonják maguk után.

A pesszárium eltávolításához az ujját a méhnyak és a bel- ső gyűrű közé kell csúsztatni, majd előzőleg vissza kell tolni a méhnyakot. Ha a nyaki ödéma jelei vannak, a beteget tájékoztatni kell arról, hogy ez rövid ideig fájdalmas le- het! Ha a pesszárium nagyon szoros (pl. korai szülés vagy prolapsus miatt), a pesszáriumot atraumás epiziotómiás ollóval lehet átvágni.

A méhnyakról való leválás után az összehajtott pesszáriu- mot a hüvelyen és az introituson keresztül vezetik át.

Az eltávolítás után a pesszáriumot nem szabad újra felhasználni, mivel egyszeri használatra tervezték.

A gyártás után a termékeket túlhevítik oly módon, hogy aszeptikusak legyenek, de nem sterilek. Rendszeres időkö- zönként vizsgálatokat végeznek a bioterhelésre vonatkozóan.

Sizing

Please define the criteria an click on "Calculate".
1
First trimester (e.g. after a conisation)
Second trimester
2
Singleton pregnancy
Multiple pregnancy
3
Premigravid women (no previous vaginal delivery and/or small stature)
Multiparous women (at least one previous vaginal delivery and/or tall stature)
4
No U-shaped funneling of the internal os
U-shaped funneling of the internal os and/or very lager cervix
Calculate
External diameter
Height
Internal diameter

NOTE: The final decision about the appropriate size should be in the hands of your physician who knows the results of the examination!

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

Amennyiben bizonytalan a termék kiválasztása helyességét illetően, kérjen segítséget! Elérhetőségeink egyikén szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire.

Scroll to Top