A LadyPower Komplex Terápia alapelemei

LadyPower Komplex Terápia három alapelemből áll – a kockapesszárium, a hüvelysúlysúly és az elektrostimuláció megfelelő használatából.

Kocka pesszárium - a LadyPower Komplex Terápia első pillére

Kockapesszárium

Méhsüllyedés, hüvelysüllyedéshólyagsérvvégbélsérv esetén a kezelés egy szilikon kockapesszárium alkalmazásával kezdődik. Ennek viselése azonnal megszünteti a kellemetlen tüneteket és megállítja az állapot további romlását. Alkalmazása lehetővé teszi a szövetek zsugorodását, mivel az állandó nyomás, amely a szövetek túltágulásához vezet, megszűnik. Tulajdonképpen a kockapesszárium helyettesíti a gátizomzatot a kezelés kezdeti szakaszában.

A pesszáriumterápiát az ókor óta alkalmazzák. A hüvelybe különböző anyagú (pl. agyag, üveg, gumi, elefántcsont, stb.) és formájú (pl. gyűrű, buzogány, csészealj stb.) eszközöket helyeznek. A kezelés célja, hogy a pesszárium a kismedencei szerveket visszahelyezze eredeti helyzetükbe. A ma még mindig nagyon elterjedt keménygumiból készült gyűrűpesszáriumokat (Mayer-gyűrű) az orvosnak kell a hüvelybe felhelyezni és három havonta rövid eltávolítás és tisztítás után újra visszahelyezni. A tartós szöveti nyomás a hüvelyhám vérkeringésének romlásához, ez kifekélyesedéshez vezet, ami gennyes-véres folyás formájában okoz problémát és vezet a kezelés kényszerű felfüggesztéséhez.Az általunk javasolt modern pesszáriumterápia egy önterápia, ezáltal a fentiekben vázolt elváltozások nem lépnek fel, így a műtéti kezelés valódi alternatívája. Ezt a lehetőséget annál inkább a rászorultak figyelmébe kell ajánlani, mivel sok esetben a méhsüllyedéshüvelysüllyedéshólyagsérvvégbélsérv, hüvelyplasztikai műtétek sem oldják meg véglegesen a problémát. A szövetbarát, hypoallergén szilikonból készült kockapesszáriumot a süllyedéses gondokkal küzdő hölgyek reggel behelyezik a hüvelyükbe, mint egy tampont, este kiveszik. Így a szövetek éjszaka regenerálódni tudnak és megszűnik a vérkeringési problémák veszélye. Természetesen megmarad a szexuális élet lehetősége. A pesszárium kezelése egyszerű, alkalmazása leginkább a szemüveg használatához hasonlítható, viseléséhez ugyanúgy hozzá lehet szokni, mint ahogyan a szemüveghez. A megfelelő méretét nőgyógyász szakorvos határozza meg.

A kocka pesszárium felhelyezése, betanítása, illetve a LadyPower Komplex Terápia egyéb eszközei elérhetőek a LadyPower rendelőinkben.

Hüvelysúly (hüvelykónusz) - a LadyPower Komplex Terápia második pillére

 

Aquaflex Hüvelysúly

A következő lépés a gátizomzat felépítése, erősítése. Ennek elérésére a hüvelysúlyok alkalmazását javasoljuk. Sportorvosilag bizonyított tény, hogy minden harántcsíkolt izom – és ez alól a gátizomzat sem kivétel – ellenállással szemben jobban erősíthető. A LadyPower Conus (hüvelysúly) alkalmazása jelentősen fokozza a tréning hatásosságát és meggyorsítja a szülés alatt kialakult izomsérülések regenerálódását.

A LadyPower vaginálsúlyok vagy hüvelysúlyok a kismedencei izomzat erősítésére szolgálnak. A LadyPower hüvelysúlyok használata egyszerű, és rendszeres alkalmazás esetén néhány héten belül a gátizmok jelentős megerősödésével számolhatunk. Ezekkel lehet a kismedencei izomzat adott állapotát lemérni, illetve ezt célzottan erősíteni. Azokban az országokban, amelyekben ez a módszer már elterjedt, (Nyugat-Európa, Amerikai Egyesült Államok) jelentős előrelépésként tartják számon ezt az eljárást a kismedencei izomzat erősítésére és a stressz inkontinencia konzervatív kezelésére.

Társaságunk saját hüvelysúly készletet fejlesztett, a LadyTop hüvelysúly készletet. Ezt a segédeszközt azoknak a hölgyeknek is ajánljuk, akiknek terápiás céllal javasolt a hüvelysúly használata. Gondolunk itt a szülést követő időszakra, süllyedéses betegségben szenvedőkre stb.

A LadyTop hüvelysúly 2 db eltérő méretű tubussal rendelkezik, így tágasabb hüvely esetén is hathatósan tud segítséget nyújtani használójának. Még egy számottevő előnye van a terápia esetén, nevezetesen az, hogy nagyon finomra hangolva azaz 5g-ént lehet a súlyt növelni, így kíméletesebben lehet a terápiát felépíteni, folytatni.

A tampon formájú hüvelysúly, a hüvelybe helyezve, azonnal tudatosítja a pacienssel a gátizomzat elhelyezkedését és ezzel egyben azt is elősegíti, hogy a használója ne a hasi izmokat feszítse meg a gátizomzat helyett. A hüvelysúllyal történő gátizom erősítés jelentős előnye a hagyományos „intimtorna” gyakorlataival szemben éppen a gátizomzat egyszerű “megtalálásában” és izolált megfeszítésében rejlik. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az intimtornán részt vevő hölgyek legalább 40%-a nem érti a feladatokat, és ezeket rosszul hajtja végre, a hasi izmokat feszítve a gátizomzat helyett. Ez a hiba növelheti a hasűri nyomást, amely a kismedencei izomzat további gyengüléséhez vezethet.

Elektrostimuláció - a LadyPower Komplex Terápia harmadik pillére

A LadyPower komplex terápia harmadik tartópillére a speciális hüvelyi elektrostimulációs kezelés. Ennek a terápiának hátterében az a megfontolás áll, hogy a szülés során nem csak az izomzat, hanem ennek beidegződése is sérül. Ennek az a következménye, hogy az izomzat egy része nem reagál az idegrendszeren keresztül érkező parancsra „húzódj össze”.

Ennek a problémának az enyhítésére szolgál a hüvelyi elektrostimulációs kezelés, amely az ingerületátvitel javításával segíti a gátizomzat regenerációját.

 

Scroll to Top