LadyPower Conus

Hüvelysúly a gátizomerősítés eszközeLadyPower Conus

A LadyPower Conus - Az Ön személyi trénere

A LadyPower vaginálsúlyok vagy hüvelysúlyok használata a kismedencei izomzat erősítésére (LadyPower Fit Program), illetve ennek rehabilitációjára (LadyPower Therapy Program) szolgál. A LadyPower hüvelysúlyok használata egyszerű, és rendszeres alkalmazás esetén néhány héten belül a gátizmok jelentős megerősödésével számolhatunk. Ezekkel lehet a kismedencei izomzat adott állapotát lemérni, illetve ezt célzottan erősíteni. Azokban az országokban, amelyekben ez a módszer már elterjedt, (Nyugat-Európa, Amerikai Egyesült Államok) jelentős előrelépésként tartják számon ezt az eljárást a kismedencei izomzat erősítésére és a stressz inkontinencia konzervatív kezelésére.

A LadyPower Conus működési elve

A gátizom torna („intim torna”) önmagában nem nehéz. Ami a nehézséget okozza, az a megfelelő izmok izolálása és ezek tudatos megfeszítése illetve elernyesztése. A leggyakoribb hiba az „intim torna” gyakorlatai során a hasi izmok megfeszítése. Ennek során a hasűri nyomás megemelkedhet, amely a kismedencei izomzat további gyengítéséhez vezet. A hüvelysúlyokat használva a gátizmok könnyen elkülöníthetők a közelben fekvő többi izomtól. A hüvelysúlyt a hüvelybe helyezve, ennek elvesztésének érzete egy idegi reakciót vált ki, amely a súly körüli kismedencei izmok összehúzódását eredményezi, ennek kicsúszását megakadályozva (Biofeedback hatás). Azt, hogy a gátizomzat erre az idegi reakcióra milyen izomerővel tud válaszolni, mindenki saját maga le tudja mérni.

A LadyPower Tréning Program a hüvelysúly segítségével pontosan tudatosítja a gátizomzat elhelyezkedését. Segítségükkel lemérhető a mindenkori izomállapot, követhető a fejlődés, ezáltal fenntartható a szükséges motiváció. Ezek a tampon formájú nagyszerű segédeszközök tulajdonképpen személyi trénereknek tekinthetők.

 

Comments powered by CComment

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek nekünk, hogy a lehető legjobb szolgáltatást nyújthassuk.