Gyakran Ismétlődő Kérdések

Betegeink gyakori kérdéseit gyűjtöttük össze ebben a cikkben:
  Add a header to begin generating the table of contents

  Miért „LadyPower” a Program neve?

  Ez a névválasztás azt kívánja jelezni, hogy a gátizom erősítése, a női test mélyén rejtőző energiákat szabadítja fel, melyek sokrétűen javíthatják az életminőséget, illetve magas szinten tarthatják azt.

  Mikor javasolt a LadyPower Tréning Program és a LadyPower komplex terápia?

  – a szexuális élet megkezdése után, a szexuális élmény fokozásának illetve kiteljesedésének érdekében
  – terhesség előtt, az erőteljes kismedencei izomzat jobban tágul, és kevésbé sérül a szülés során, gyorsabban regenerálódik
  – szülés után, a terhesség illetve szülés után gyakran fellépő inkontinencia kezelésére
  – szülés után, a később kialakuló inkontinencia ill. süllyedési problémák (hüvely-, és méhsüllyedés) megelőzésére, illetve a kialakult problémák kezelésére
  – kialakult stressz inkontinencia konzervatív kezelésére
  – süllyedési ill. inkontinencia műtétek után, ezek eredményét tartósítani ill. javítani.

  Mi a különbség az intim torna és a hüvelysúllyal végzett tréning között?

  A hagyományos „intimtorna” jelentős hátránya, hogy csak egy jól képzett gyógytornász jelenlétében illetve irányításával vezet eredményre.
  Egy kiváló gyógytornászt találni és a kurzusokra hónapokon keresztül rendszeresen eljárni, sok hölgy számára nem könnyen megoldható feladat. Szakemberek szerint csak nagyon kevés nőnek van kitartása a gyógytornásszal történő rendszeres intimtornához.

  Maguk a gátizomzat gyakorlatok nem nehezek. A nehézséget ezeknek az izmoknak megtalálása és izolált megfeszítése jelenti. Klinikai vizsgálatok azt mutatják, hogy az intimtornán részt vevő hölgyek legalább 40%-a nem érti a feladatokat, és ezeket rosszul hajtja végre, a hasi izmokat feszítve a gátizomzat helyett. Ez a hiba növelheti a hadűri nyomást, amely a kismedencei izomzat további gyöngítéséhez vezethet.

  A LadyPower Training Programok a hüvelysúlyok segítségével pontosan tudatosítja a gátizomzat elhelyezkedését. Segítségükkel mérhető a mindenkori izomállapot, követhető a fejlődés, ezáltal fenntartható a siker eléréséhez elengedhetetlen motiváció. Ezek a tamponhoz hasonló nagyszerű segédeszközök tulajdonképpen személyi trénerek.

  Biztos lehetek-e abban, hogy a LadyPower Program segít nekem?

  A hüvelysúlyokat, és a velük történő terápiát 1985-ben az V. Inkontinencia-Kongresszus alkalmából Londonba mutatták be. Azóta számos tanulmány készült az egész világon, melyekben hatékonysága a stressz inkontinencia konzervatív, műtét nélküli kezelésében egyértelműen bebizonyosodott, EBM (Evidence Based Medicin) bizonyossága I/A.
  Jelentős kutatók, mint pl. a londoni Prof. S.L. Stanton, és L. Cardozo professzorok jutottak a klinikai kutatások kiértékelése után arra a meggyőződésre, hogy a hüvelysúly terápia egy jelentős előrelépés a stressz inkontinencia kezelésében, mely a műtéti beavatkozás valódi alternatívája.
  Javaslatuk alapján minden tervezett műtét előtt meg kellene próbálni az inkontinencia konzervatív kezelését, mivel így a műtéti beavatkozások 2/3-a, főleg a premenopauzális korosztálynál, elkerülhető.

  Mennyi ideig kell az eredményre várni?

  Általában 4-12 hét rendszeres gyakorlás után lehet kedvező változásokkal számolni. Mivel a súlyok állandó információt nyújtanak arról, hogy a megfelelő izmokat tornáztatjuk-e, illetve a képesség egyre nehezebb súlyokat egyre hosszabb ideig tartani, fenntartja az eredményességhez elengedhetetlen belső motivációt. A kívánt hatás (a vizeletvesztés csökkenése ill. megszűnése, a szexuális érzékelés javulása), szinte észrevétlenül, automatikusan következik be az izomerő javulásával.

  Nem vagyok túl idős?

  Nem. Az idősebb izmokat ugyanúgy lehet tornáztatni, mint a fiatalokat.
  Egy erőfejlesztő tréning idős embereknél is erőnövekedéshez és az izomrostok növekedéséhez vezet. Többhetes izomfejlesztő tréning után 13-48%-os izomerő-növekedés mérhető (60-80 év). Úgy tűnik, hogy az életkori izomelváltozások rendszeres erőfejlesztő tréning esetén megakadályozhatók: az izomerő, rostösszeállítás, zsíreloszlásé biokémiai tulajdonságok hasonlítanak egymásra idősebb és fiatal erőfejlesztőknél.

  Mi történik, ha továbbra sem csinálok semmit, illetve ha abbahagyom a gyakorlást?

  A tapasztalatok alapján sajnos az állapot további romlásával kell számolni.

  A gátizomzat megfelelő tornáztatása nélkül az izomzat tovább sorvad.

  „Use it, or loose it.” : „Használd, vagy elsorvad”

  Van összefüggés a szülés és a gátizomzat gyengülése között?

  Van bizony, nem is jelentéktelen. Szülés után sok nőnek tűnik fel, hogy a megváltozik a szexuális érzékelés, a hüvely nem olyan szűk, mint korábban. Gyakori az ilyenkor fellépő vizeletvesztés is. A LadyPower Training Program útmutatásai alapján néhány héten belül regenerálni lehet a kitágult izmokat, és mindkét probléma megszüntethető.

  Mi történik, ha kölcsönadom barátnőmnek a kónuszokat?

  Kérjük, ne tegye! A kónusz annyira személyes holmi, mint pl. a fogkefe.

  Van-e különbség az úgynevezett „kéjgolyók”, gésagolyók, és a LadyPower Conus között?

  Természetesen jelentős különbségek vannak. A LadyPower Conus egy formatervezett, hypoallergén anyagból készült magas színvonalú, a gátizomzatot erősítő gyógyászati segédeszköz, a „jgolyók” pedig, ahogy nevük is mutatja, szexuális játékok. Használatuk során nemi izgalom lép fel, hiszen ez a cél. A LadyPower hüvelysúly használata során nem lép fel nemi izgalom, itt a cél az erősödő gátizomzat javuló intimitás a párkapcsolatban. A legtöbb „kéjgolyó” hangot ad, ami lehetetlenné teszi az igazi intimitást, a LadyPower Conus használata, kívülálló számára a legkevésbé sem érzékelhető.

  Felléphetnek a kónuszok használata során problémák?

  A hüvelysúly használata gyakorlatilag mellékhatás mentes. A tréning megkezdése után felléphet a kismedencében egy díszkomfort érzés, mely tulajdonképpen izomláznak felel meg. Ez általában egy átmeneti állapot, mely a gyakorlatok folytatása során elmúlik. A nagyobb súlybetétre való áttérés során átmenetileg újra jelentkezhetnek díszkomfort érzések a kismedencében. Kérjük, kövesse a tisztítási ill. ápolási útmutatót, hogy ne lépjen fel hüvelyi irritáció illetve gyulladás.

  Okoz-e a hüvelysúly alkalmazása aranyeres panaszokat?

  A hüvelysúly nem okoz aranyeret, vérkeringési zavarokat, hüvelyi értágulatot, még akkor sem, ha ezt az anatómiai és élettani képtelenséget különböző internetes fórumokon egyes, „szakértőként” olvasói kérdésekre válaszoló, “intimtorna trénerek” hirdetik. A Google keresõbe beadva, sehol nem található egyetlen olyan bejegyzés sem, amely a hüvelysúlyok és az aranyér kialakulása között bármilyen kapcsolatot írna le. Ezzel szemben több tucat olyan szakmai cikk található, amely bizonyítja a hüvelysúlyok hatásosságát a gátizomzat erõsítésében. A Kanadai Szülész-Nõgyógyász Társaság 2006 decemberi szakmai levelében a hüvelysúly alkalmazását a gátizomzat erõsítésére I/A mínõsítéssel ajánlja, ami annyit jelent, hogy a módszer bizonyítottan hatásos és megszorítások nélkül ajánlható (lásd irodalomjegyzék 17.) Többször kértem az intim torna magyarországi legfőbb képviselõjét is az általuk terjesztett „elméletet” alátámasztó irodalmi adatok elküldésére. Én elküldtem az általam képviselt gyógymód fennt említett irodalmjegyzékét. Két levelet kaptam ugyan (szakmai tartalmukat nem akarom itt értékelni), de az irodalomjegyzékre még mindig várok.

   

  A LadyPower Komplex Terápiában alkalmazott elektrostimulátor TENS gép-e?

  Nem.

  A komplex terápiában alkalmazott programokat tartalmazó LadyPower ElektroStim készülék használatba vehető a LadyPower rendelőkben!

  Scroll to Top