„Hüvelyfiatalítás” (vaginal rejuvenation) műtét és lézer nélkül

hüvelyfiatalítás alatt általában a kitágult hüvely szűkítését értjük elsősorban a szexuális érzékelés javítása érdekében.

A hüvely tágassága illetve szűkössége nem a simaizomzatból és kötőszövetből álló hüvelyfaltól, hanem a gátizmok állapotától függ. A szülés után azért tágabb a hüvely, mert a gátizmok sérülnek, és a hüvely elveszti a tartását. Ez az úgynevezett hüvelyi lazaság („vaginal laxity”), amely a legújabb vizsgálatok szerint a hüvelysüllyedés és méhsüllyedés kezdeti állapota. Az intimlézer és a hüvelyszűkítő műtétek nem javítják a gátizomzat működését.

Csak a gátizmok erősítése képes a hüvelyt élettanilag megfelelő módon szűkíteni, „fiatalítani”. Az ilyen módon szűkebbé vált hüvely természetesen a szexuális élet alatt normálisan  –  minden fájdalom nélkül – tágul, a nők át tudják venni a kontrollt ezen fontos izomzatuk felett. Minél erősebb a gátizomzat, annál szűkebb a hüvely, minél szűkebb a hüvely, annál élvezetesebb a szexuális élet. A gátizomzat leggyakrabban a hüvelyi szülés során létrejött tágulás következtében sérül, egyénenként eltérő mértékben. A sérülés három szinten következhet be. Az izomzat egy részének a beidegződése sérülhet, maguk az izomrostok sérülhetnek a túltágulás következtében, illetve az izomzat egy része az eredése illetve tapadása mentén szakadhat. Mind a három elváltozás az izomzat gyengüléséhez vezet, melynek következtében tágabb lesz a hüvely, méhsüllyedés és hüvelysüllyedés illetve vizeletinkontinencia, székletinkontinencia léphet fel.

Az első kettő problémán lehet javítani, a szakadásból eredő funkció kiesés állandó marad. Minden kezelés eredményessége attól függ, hogy a tünetek mekkora része kapcsolatos a javítható (reverzibilis) és mekkora a nem javítható (irreverzibilis) izomkárosodással. Az izom – ideg ingerület átvitel egy elektromos probléma, melyet csak megfelelő hüvelyi elektrostimulációval lehet javítani. Ezután egy nagyobb tömegű gátizomzat áll rendelkezésre, melyet erősíteni lehet. Sportorvosilag bizonyított tény, hogy minden harántcsíkolt izomzatot ellenállással szemben jobban erősíthető, a gátizomzat esetében az ellenállás szerepét a hüvelysúlyok töltik be.

Természetesen nem szült nőknek is érdemes a gátizmokkal foglalkozni, ezáltal intenzívebbé és élvezetesebbé válik szexuális életük és az edzett izomzat könnyebben és jobban tágul szülés során valamint gyorsabban és teljesebben regenerálódik szülés után. A LadyPower Hüvelysúly egy szlovén biofizikus által tervezett eszköz, mely a legjobb biomechanikai tulajdonságokkal rendelkezik a gátizomzat erősítésére. Pontos edzéstervvel, fokozatosan lehet erősíteni a gátizomzatot. A súly bio-feedback – ként is működik, használója mindig tudja, hogy az amit csinál, helyes – e vagy sem. Ez is nagy előnye az eszköz használójának a kontroll nélküli intimtornával szemben.

A műtét nélküli „hüvelyfiatalítás” jelenleg ismert egyetlen tartós és rizikómentes változata a gátizomzat erősítése, edzése.

Az elektrostimuláció, a hüvelysúlyok és szükség esetén a kockapesszárium megfelelő használata, a LadyPower Komplex Kezelés, betegek ezrei számára tette már lehetővé a jelentős javulást illetve gyógyulást.

Megosztás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top