Tág hüvely szűkítése, szexuális érzékelés javítása

A tág hüvely okai

A szülések utáni gyakori kérdések közé tartozik a következő:

A hüvelyi szülés után a kitágult hüvely visszanyeri eredeti erejét, szűkösségét?

Természetesen a kérdésre a válasz nem lehet minden hölgy számára ugyanaz, hiszen a medencefenék-izomzat terhelése, sérülése a szülés alatt és során számos tényezőtől függ: az anya életkorától, genetikájától, súlyától, a váratlan komplikációktól, a gyermek súlyától, méretétől stb.

Tény azonban, hogy a hüvely a szülés során többszörösére tágul és a regeneráció nem minden esetben sikeres. Mindez nem csak a szexuális élet megromlását, hanem komoly, az életminőséget negatívan befolyásoló problémákat is produkálhat, mint például méhsüllyedést- descensus uteri-, méhelőesést- prolapsus uteri-, hólyagsérvet- cystocele-, végbélsérvet-rectocele-, inkontinenciát, húgyúti és hüvelyi fertőzéseket.

Sokan nem tudják, hogy nem csak a hüvelyi szülés okozhatja a gátizomzat túlnyúlását, a tág hüvely érzetét. A rizikófaktorok közé sorolható még többek között a túlsúly, a hormonális változások – kifejezetten a menopauza- , egyes hormonális kezelések, a krónikus székrekedés, folyamatos komoly fizikális megterhelés – kifejezetten nagy súlyok emelése, cipelése-, stb. Ugyanakkor fontos kiemelni, hogy a túl szűk vagina sem feltétlenül csak jót jelenthet: többek között megnehezítheti például a szexualitást is, az ellazulás képtelensége sok problémát, kellemetlenséget okozhat.

A tág hüvely tünetei

  • elégtelen szexuális érzékelés,
  • kellemetlen „puffogó” hang a hüvely felől szex közben
  • a hüvelyből víz távozik fürdés után
  • hüvelyi idegentest érzés- a gátizomzatba süllyed a hólyag, végbél, méh.
  • deréktáji húzó, kellemetlen érzés
  • a hüvelybemenet alakja megváltozik, kis „pukli”, dudor jelenik meg az addig zárt bemeneti résznél
  • inkontinencia – melyet a hölgy tapasztalhat akár szex közben is sajnos, nem csak köhögés, tüsszentés esetén, vagy akkor, ha tele a húgyhólyag és nem ér oda a mosdóba időben
  • a székletürítés nehézkes

Hüvelyszűkítés, tág hüvely kezelése

Hüvelyszűkítés hosszú távú eredménnyel tulajdonképpen a gátizomzat tömegesítésével érhető el.

A hüvelytorna, intim torna, gátizomtorna feladatait gyakran azért nem tudják a hölgyek végrehajtani megfelelően, mert az eleve túltágult gátizomzat erőtlen, kevésbé összehúzható akaratlagosan, másrészt a páciensek sokszor nem is a megfelelő izomcsoportot működtetik, amely kifejezetten káros is lehet, hiszen például a hasizomzat mozgatása még lejjebb tolja a gátizomzatra a kismedencei szerveket.

Tartós hüvelyszűkítést várnak el rendszerint a hölgyek a hüvelyplasztikától és, vagy a lézeres hüvelyszűkítéstől. Fontos azonban tudni, hogy tartós javulást csak a gátizomzat tömegének növelése adhat, az intimlézer és a hüvelyszűkítő műtétek pedig nem hatnak a gátizomzatra.

A tág hüvely szűkülése, a funkciók tartós javulása tehát a gátizomzat edzésének az eredménye. Minél erősebbek a gátizmok, annál feszesebb, szűkebb a hüvely, minél szűkebb a hüvely, annál élvezetesebb a szexuális élet, csökken, vagy megszűnik az inkontinencia, javulnak a süllyedések, sérves állapotok.

A LadyPower Komplex terápia segítségével a gátizomzat állapotának felmérése immár több, mint egy évtizede a LadyPower rendelőinkben a hölgyek rendelkezésére áll. A LadyPower nőgyógyász szakorvosok a felállított diagnózis alapján tesznek javaslatot a terápia jellegére. Ha nem, vagy nem megfelelően mozgatható akaratlagosan a gátizomzat, elektro terápiát javasolnak. A páciensek számára az orvos a diagnózis szerint beállítja az elektro stimuláló készüléket, pontos magyarázat, betanítás után azt a hölgyek otthoni használatra haza vihetik.

Fontos kiemelni, hogy a javasolt programokon kívül más programokat szigorúan tilos használni, hiszen minden eset más, nem lehet előnyös ugyanaz a program minden hölgynek.

Ha a LadyPower szakorvos azt állapítja meg, hogy a gátizomzat elégtelen akaratlagos mozgása mellé sérv, süllyedés is társul, szilikon kocka pesszáriumot is javasol, mely tehermentesíti a gátizomzatot és vele párhuzamosan használva lehet optimális hatású az otthon használható hüvelyi elektrostimulátor. Az elektrostimuláció során sor kerülhet a programok időnkénti megváltoztatására is, de az új programokat csakis a LadyPower szakorvos javaslata alapján indokolt használni.

Az elmondottak tükrében tehát a sokak által kért, a szexuális érzékelést javító programok is rendelkezésre állnak természetesen rendelőinkben.

Az akaratlagosan jól mozgatható gátizomzat esetén a hüvelysúlyok alkalmazása jelentősen növelheti a gátizomzat erejét, tömegét, mely szintén a hüvely szűkülésének irányába hat, és a szexuális érzékelést javítja.

Nem indokolt azonban hüvelysúly vásárlás első körben minden hölgynek, hiszen jelentősebb sérvek, süllyedés esetén nem a súlykészlet a kiinduló terápiás eszköz. Ezért javasolható minden egyes panaszos hölgy esetén egy vizsgálat rendelőinkben, mely során a szakorvos eldönti, mely eszköz élvez prioritást – kocka pesszárium, elektro stimulátor, hüvelysúly, mindhárom párhuzamosan, vagy esetleg két eszköz egyidejű használata.

lásd:

https://www.ladypower.hu/kapcsolat/gyor

https://www.ladypower.hu/kapcsolat/budapest

https://www.ladypower.hu/kapcsolat/miskolc

Megosztás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top