Gyűrűpesszárium

Méretek:

50 mm       R 050

55 mm       R 055

60 mm       R 060

65 mm       R 065

70 mm       R 070

75 mm       R 075

80 mm       R 080

85 mm       R 085

90 mm       R 090

95 mm       R 095

100 mm     R 100

Indikáció:

A gyűrűpesszáriummal enyhébb süllyedéses állapotok és az inkontinencia enyhébb formái kezelhetők. A pesszárium használatának feltétele egy – ha csökkent mértékben is – terhelhető kismedencei izomzat jelenléte. A süllyedés reponálása és az urethra alátámasztása a stresszinkontinencia fellépését megelőzheti. A gyűrűpesszárium szövetbarát, hajlékony szilikonból készül, a nagyobb átmérőknél egy acélrugó van beépítve. Ezáltal nagyon rugalmas, így a betegnek sem okoz komolyabb problémát a pesszáriumok felhelyezése és eltávolítása.

Az árról tájékozódjon a shop.ladypower.hu oldalon található webáruházban.

Leírás

A gyűrű pesszárium szövetbarát szilikonból készült. 0 és 50 °C közötti hőmérsékleten, UV sugárzástól védve tárolható. A pesszárium összenyomásához szükséges kompressziós erőt minden pesszáriumhoz úgy állítottuk be, hogy a kis és nagy gyűrűk ellenállása ne térjen el egymástól.

Indikáció

A gyűrűs pesszárium rugalmas és viszonylag könnyen cserélhető a páciens számára. A gyűrűs pesszáriumot elsősorban a tünetek enyhébb formáinak vagy az inkontinencia kezelésére használják, esetleg csak alkalmanként, fizikai stresszhelyzetekben. Az eszköz használatához szükség van egy (akár csökkent) teherbírású medencefenék izomzatra. A termék csak egy betegnél használható.

Javaslatok

A maximális megszakítás nélküli viselési idő 30 nap. Lehetőség szerint ajánlatos a pesszáriumot este kivenni és reggel visszatenni. Az eszköz használatra a beteget, egészségügyi szakembernek (szakorvos, gyógytornász, szakápoló) kell betanítani.

A pesszáriumot folyó víz alatt,  folyékony szappannal,  a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

Vastaggyűrű pesszárium

Méretek:

50 mm       DR 050

55 mm       DR 055

60 mm       DR 060

65 mm       DR 065

70 mm       DR 070

75 mm       DR 075

80 mm       DR 080

85 mm       DR 085

90 mm       DR 090

95 mm       DR 095

100 mm     DR 100

Indikáció:

A vastag gyűrűpesszáriummal történő terápia idősebb hölgyek méh-, és hüvelysüllyedéses panaszainak kezelésében részesül előnybe. Az „egyszerű” gyűrűpesszáriummal ellentétben nincsen benne acélrugó, maga a gyűrű azonban jóval vastagabb. Ezáltal megnő a hüvelyfallal érintkező felszín, így csökken a nyomásra kialakuló szövetkárosodások esélye. A pesszárium használatának feltétele egy – ha csökkent mértékben is – terhelhető kismedencei izomzat jelenléte. A pesszárium alkalmas az önterápiára.

Az árról tájékozódjon a shop.ladypower.hu oldalon található webáruházban.

Leírás

A vastag gyűrűs pesszárium szövetbarát szilikonból ké- szült. 0 és 50 °C közötti hőmérsékleten, UV sugárzástól védve tárolható anélkül, hogy közvetlen érintkezésbe kerülne olyan reakcióképes közegekkel, mint a gáz, ózon vagy ásványolaj.

Az „egyszerű” gyűrűvel ellentétben a vastag gyűrűs pesz- szárium nagyobb érintkezési felülettel rendelkezik, ami csökkentheti a nyomásproblémákat. A pesszárium arra is alkalmas, hogy a beteg önállóan alkalmazza.

Javaslatok

A maximális megszakítás nélküli viselési idő 30 nap. Lehe- tőség szerint ajánlatos a pesszáriumot este kivenni és reg- gel visszatenni. Az eszköz használatához szükség van egy (akár csökkent) teherbírású medencefenék izomzatra. Az eszköz használatra a beteget, egészségügyi szakember- nek (szakorvos, gyógytornász,szakápoló) kell betanítani. A termék csak egy betegnél használható.

A pesszáriumot  folyó  víz  alatt,  folyékony  szappannal,  a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

Amennyiben bizonytalan a termék kiválasztása helyességét illetően, kérjen segítséget! Elérhetőségeink egyikén szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire.

Scroll to Top