Kockapesszárium perforált

Kockapesszárium

Méretek:

0   25x25x25 mm

1   29x29x29 mm

2   32x32x32 mm

3   37x37x37 mm

4   41x41x41 mm

5   45x35x35 mm

Indikáció:

A kockapesszáriummal különböző mértékű méh-, és hüvelysüllyedések kezelhetők. Amennyiben a süllyedés következtében a hüvelyfal részlege- sen a hüvelybemenet előtt látható, előreesésről beszélünk. Annak megfelelően, hogy milyen szervek követik a hüvelyfal süllyedését, beszélünk hólyag-, méh-, és végbélsüllyedésről, illetve előreesésről. A hüvelybe helyezett kockapesszárium lehetővé teszi a szerveknek visszahelyezését ezek eredeti állapotába. A kockapesszárium az általa kiváltott vákuum hatás miatt jobban tartja a szöveteket, mint más pesszáriumok.

A kockapesszáriumok hüvelyszűkületek és hegesedések kezelésére is kiválóan alkalmasak. A kezelés indikációi: a hüvely-, méhsüllyedés által okozott panaszok, a hegese dés illetve süllyedés okozta közösülési panaszok, valamint a tervezett műtétek előtti szövetelőkészítés.

Az árról tájékozódjon a shop.ladypower.hu oldalon található webáruházban.

Méret meghatározás menete: A kocka méretének akkorának kell lennie, hogy az köhögés, hasűri préselés és mozgás közben is jól tartson, ugyanakkor egy túl nagy pesszárium nyomhatja a hólyagot vagy a végbelet, és eltávolítása is megnehezítetté válhat. A kezelést azzal a mérettel kell kezdeni, amely köhögés, hasűri préselés esetén még éppen a helyén marad. Előfordulhat, hogy a méreten egy-két hét után változtatni kell. Süllyedéses problémák kezelésénél inkább egy kisebb-, hegesedési problémák kezelésénél inkább egy nagyobb méretű pesszárium alkalmazása válhat szükségessé.

Átváltási táblázat

Gyűrű pesszárium (hüvely belső átmérő)Kocka pesszárium
50 mm№ 0 – 25 mm
55 – 60 mm№ 1 – 29 mm
60 – 70 mm№ 2 – 32 mm
70 – 75 mm№ 3 – 37 mm
80 – 85 mm№ 4 – 41 mm
90 mm felett№ 5 – 45 mm

Használat: A kockapesszáriumot reggel felhelyezni este naponta el kell eltávolítani. Ezáltal a hüvelyfal éjjel regenerálódni tud. Néhány esetben érdemes lehet műtéti előkészítés szempontjából a pesszáriumot éjszaka is használni. Ez csak a kezelőorvos utasítására fordulhat elő. Nagy prolap- szus és gondozásra szoruló beteg esetén éjszakára egy kisebb pesszáriumot lehet felhelyezni, illetve a pesszáriumot egyszer egy héten a gondozó eltávolíthatja és másnap bőséges ösztrogén krémmel újra visszahelyezheti. A beteg korától függetlenül felhelyezéskor előnyös a kockapesszárium 2-3 élét ösztrogén tartalmú krémmel bekenni. Ez nemcsak a pesszárium könnyebbfelhelyezését szolgálja, hanem a szövetek jobb vérellátását és a normális hüvelyflóra felépítését is. Mivel a jó sikamlósság eléréséhez relatív nagy mennyiségű krémre van szükség (nagy felület), egy alacsony hormontartamú készítmény (0,1 mg östriol/1gr, ritkán 0,5 mg östriol/1 gr) alkalmazását javasoljuk.

A kockapesszárium felhelyezése hasonló egy tamponéhoz. Az egyik lábat egy székre illetve az ágyszélére helyezve vagy ha ez nehéz, elégséges lehet a combokat -esetleg a falnak támaszkodva – széttárva illetve fekve helyezi fel a paciens. A kockapesszáriumot három új segítségével ösz- szenyomva be kell vezetni a hüvelybemenetbe és amilyen mélyen csak lehet, egy újjal fel kell tolni a hüvelybe. Csak ebben az esetben helyezkedik helyesen és nem nyom.

Az eltávolításnál az eltávolító hurok segítségével, annak különböző irányba történő lefelé húzásával a nem domináns kéz középső ujjával a kockapesszáriumot lefelé kell elmozdítani, amíg az eltávolító hurok meg nem feszül. Ekkor a domináns kéz mutató-, és/vagy a középső ujjának segítségével oldja a vákuumot és továbbra is egyenletesen húzza lefelé a pesszáriumot. Ilyen módon az eszköz könnyen eltávolítható.

Javasoljuk, hogy a segédeszközt minden reggel helyezze fel és minden este vegye ki!
A megfelelő méret kiválasztása és az alkalmazás elmagyarázása szakember feladata (orvos, gyógytornász)!
A pesszáriumot folyó víz alatt, folyékony szappannal, a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

Tandem kockapesszárium

Méretek:

25/29 mm          TP0+1 F0

29/25 mm          TP1+0 F1

29 mm                TP1+1 F1

29/32 mm          TP1+2 F1

32/29 mm          TP2+1 F2

32 mm                TP2+2 F2

32/37 mm          TP2+3 F2

37/32 mm          TP3+2 F3

37 mm                TP3+3 F3

37/41 mm          TP3+4 F3

41/37 mm          TP4+3 F4

41 mm                TP4+4 F4

41/45 mm          TP4+5 F4

45/41 mm         TP5+4 F5

45 mm              TP5+5 F5

Indikáció:

A tandempesszárium, amely két egymáshoz kapcsolt kockapesszáriumból áll, a nagyon előrehaladott hüvely-, és méhsüllyedéses állapotok kezelésére alkalmas. A kockapesszárium működési elvéhez hasonlóan, itt is a konkáv oldalak által kiváltott vákuumhatás biztosítja a jó tartást. A tandempesszárium stresszinkontinencia esetében is hasznos lehet. Ebben az esetben az alsó kockapesszárium alátámasztja a húgycsövet, a felső megszünteti a süllyedést. A perforációk lehetővé teszik a hüvelyváladék eltávozását és megkönnyítik a pesszárium beteg általi cseréjét.

A perforációk lehetővé teszik a hüvelyváladék eltávozását és megkönnyítik a pesszári- um beteg általi cseréjét.

Az árról tájékozódjon a shop.ladypower.hu oldalon található webáruházban.
A pesszáriumot folyó víz alatt, folyékony szappannal, a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

Amennyiben bizonytalan a termék kiválasztása helyességét illetően, kérjen segítséget! Elérhetőségeink egyikén szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire.

Scroll to Top