Urethra pesszáriumok

Méretek:

45 mm       UP 045

50 mm      UP 050

55 mm      UP 055

60 mm      UP 060

65 mm      UP 065

70 mm       UP 070

75 mm       UP 075

80 mm      UP 080

85 mm      UP 085

90 mm      UP 090

100 mm     UP 100

Indikáció:

Az urethra pesszáriumokkal a stresszinkontinencia és az inkontinencia kevert formája a stressz/sürgősségi inkontinencia kezelhető, olyan betegnél alkalmazzuk ezeket, akik még nem estek át hüvelyi műtéten a hüvelyfal „plasztikázásával”. A kezelés feltétele egy – ha csökkentett mértékben is – terhelhető kismedencei izomzat jelenléte. A pesszárium hajlékonyságát és kör formáját a beépített acélrugó biztosítja. A kiboltosulása a hólyaghúgycső átmenet alatt kell, hogy elhelyezkedjen, ezt fel és előre nyomva. Így megakadályozza a húgycső felső szakaszának megterhelésére (köhögés, tüsszentés) bekövetkező kinyílását.

Az urethra-pesszárium alkalmas az önterápiára, a beteg a pesszáriumot maga cseréli.

Javaslatok

A maximális megszakítás nélküli viselési idő 30 nap. Javasoljuk azonban, hogy a pesszáriumot minden este távolítsák el, és reggel helyezzék fel.

Az eszköz használatra a beteget, egészségügyi szakembernek (szakorvos, gyógytornász, szakápoló) kell betanítani. A termék csak egy betegnél használható. A pesszáriumot folyó víz alatt, folyékony szappannal, a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

A pesszárium fémrugót tartalmaz a stabilizálás érdekében. Ez befolyásolhatja a vizsgálati eredményeket (pl. CT, MRI, röntgen stb.) vagy a mágneses biztonsági ellenőrzéseket (például repülőtereken). Erről tájékoztatni kell a beteget!

Ezeket a pesszáriumokat továbbra is a betegek külön kérésére gyártják.

Urethra pesszáriumok

Méretek:

55 mm     USP 055

60 mm     USP 060

65 mm     USP 065

70 mm     USP 070

75 mm     USP 075

80 mm     USP 080

85 mm     USP 085

90 mm     USP 090

Indikáció:

Az  urethra-csészealj  pesszáriumok a stresszinkontinencia kezelésére szolgálnak, segítségükkel lehetőség nyílik a hüvelyfal süllyedésének egyidejű terápiájára. Lehetőleg olyan betegnél alkalmazzuk ezeket, akik még nem estek át hüvelyi műtéten a hüvelyfal  „plasztikázásával”.  A kezelés feltétele egy – ha csökkentett mértékben is – terhelhető kismedencei izomzat jelenléte. A pesszárium kiboltosulása  a  kalóta, a hólyag-húgycső átmenet alatt kell,  hogy  elhelyezkedjen, ezt fel és előre nyomva. Így megakadályozza a húgycső felső szakaszának megterhelésére (köhögés, tüsszenés) bekövetkező kinyílását. Az  urethra-csészealj pesszárium alkalmas az önterápiára, a beteg a pesszáriumot maga cseréli.

Javaslatok

A maximális megszakítás nélküli viselési idő 30 nap. Javasoljuk azonban, hogy a pesszáriumot minden este eltávolítsák, és reggel cseréljék ki.  Az eszköz használatra  a beteget, egészségügyi szakembernek (szakorvos, gyógytornász, szakápoló) kell betanítani. A termék csak egy betegnél használható.

A pesszáriumot  folyó  víz  alatt,  folyékony  szappannal,  a háztartásban használatos fertőtlenítőszerek nélkül tisztítsa.

A pesszárium fémrugót tartalmaz a stabilizálás érdekében. Ez befolyásolhatja a vizsgálati eredményeket (pl. CT, MRI, röntgen stb.) vagy a mágneses biztonsági ellenőrzéseket (például repülőtereken). Erről tájékoztatni kell a beteget!

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

Amennyiben bizonytalan a termék kiválasztása helyességét illetően, kérjen segítséget! Elérhetőségeink egyikén szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire.

Scroll to Top