Szülészeti pesszáriumok

Cerclage pesszáriumok

Cerclage pesszárium- használati útmutató

Szülészeti pesszárium

A cerclage pesszárium kiváló minőségű szilikonból készül.

Indikáció: A cerclage pesszáriumot a koraszülés megelőzésére tervezték. Alkalmazása főleg a fizikai terhelés, többszörös terhesség, a méhnyak megrövidülés esetén javasolt, de placenta previa-ban szenvedő betegeknél is javasolt. A perforált modellek (ASQ) lehetővé teszik a hüvelyváladék ürülését. A pesszárium nem zárja le a méhnyakot, inkább csökkenti a méhnyak feszültségét. Magas háttérkockázatú páciensek esetében az pesszárium egy korábbi stádiumba felhelyezhető.

Az indikációt és alkalmazást tapasztalt szülésznek kell elvégeznie, aki jártas a technikában, de a koraszülés komplex szindrómájában és megelőzésében is.

 

Méretek: A Cerclage pesszáriumok méretei

  1. a) külső átmérő (65 mm a nőknél, akiknek hüvelyi születése korábban nem volt, és 70 mm, a korábbi hüvelyi születésű nőknél)
  2. b) a görbület magassága (17 mm ritkán az 1. trimeszterben, 21 mm a szingli terhességnél, 25 mm a többes terhességnél, 30 mm ritkán a további genitális prolapsusban szenvedő betegeknél)
  3. c) belső átmérő (32 mm bármilyen méhnyak rövidülés esetén, 35 mm ritkán csak szélesebb méhnyak és esetén. A méretjelzések relatívak és a helyzetnek megfelelően módosíthatók.

Az orvosa által az Önnek megfelelő méretet a webshopunkban találja meg:

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

A terápiás pesszáriumok fajta és méret meghatározása kizárólag szakorvos által lehetséges. Ne fogadjon el olyan méretajánlatot, hogy a közepes méret lesz jó Önnek. Ilyen nincs! Az orvosnak minden segítséget megadunk annak érdekében, hogy kizárólag az Ön anatómiájához legmegfelelőbb pesszárium fajtát és méretet tudja ajánlani.

Elérhetőségeinken várjuk a segítségkérő telefont vagy e-mailt. Szívesen segítünk!

Scroll to Top