Nőkről gondoskodunk

LadyPower Care
Vitaminok

ProConTis - használati útmutató

Kötőszöveg erősítő

Termékünk, tudományos kutatások eredményei alapján, tudatosan átgondolt, egyedülálló összetétele, a legjobb feltételeket biztosítja a kötőszövet erősítéséhez és regenerálódásához. Ezek az összetevők együtt segíthetnek abban, hogy az izmok és az összekötő fasciák, inak megfelelően működjenek. A ProConTis azonban nem csak a támasztó kötőszövetek erősítésére szolgál, hanem a bőr és haj egészségére is jótékonyan hat.

Sérülések után fontos a szövetek megfelelő regenerációja, melynek alapvető feltétele a szükséges tápanyagok jelenléte.

Nem szabad elfelejtenünk, hogy a hüvelyi szülés is a gátizomzat és a kötőszövetek sérülésével jár.

Termékünk aktív hatóanyagként a kollagén mellett a másik alapvető kötő- és támasztószövet építőanyagot, a hialuronsavat is tartalmazza. A C-vitamin elengedhetetlen a kollagén előállításához és stabilizálásához. A többi összetevőnek nagyon fontos kiegészítő szerepe van a regenerációs folyamatokban.

A szervezet kollagén termelése – sérülés nélkül is – az idő előrehaladtával folyamatosan csökken. A bőrön 30 év felett megjelennek a kötőszövettónus és a vízvesztésére utaló ráncok. Ez a folyamat, bár láthatatlanul, de a szervezet belsejében is zajlik.

Az ízületek, szalagok, inak is kezdik elveszteni szilárdságukat, rugalmasságukat. Ez könnyen vezethet a funkciók gyengüléséhez, adott esetben sérülésekhez. A kollagén pótlására érdemes figyelmet fordítani már azelőtt, hogy a csökkenésre utaló jelek láthatóvá, érezhetővé válnak.

Mivel nyugati étrendünk általában csak kis mennyiségű kollagént tartalmaz, a ProConTis kapszula fogyasztása optimális a kötöszövetek erősítése szempontjából. Prémium készítményünk összetevőinek kiegyensúlyozott és szinergikus „együttműködése”, fontos az egészséges kötőszövet számára.

Stresszinkontinencia illetve méh- és hüvelysüllyedés konzervatív kezelése is részben a gátizomzat erősítése révén történik, így ezeknél a problémáknál is javasolt a ProConTis szedése minden életkorban.

A hatások és a mellékhatások tekintetében sok múlik a alapanyagok és a gyártás, feldolgozás minőségén. A ProConTis a lehető legmagasabb minőségű, prémium  alapanyagok felhasználásával készül olyan korszerű üzemben, mely minden szükséges Európai Uniós előírásnak megfelel.

A mellékhatások elkerülése érdekében mindig be kell tartania az ajánlott fogyasztási mennyiségeket.

A tartós hatás érdekében legalább 3 hónapon keresztül ajánlott a ProConTis kapszula szedése.

Rövid ismertető

Kollagén

A kollagén az emberi szervezetben előforduló leggyakoribb és legfontosabb szerkezeti fehérje. Főleg a kötőszövetben található, többek között felelős a szövet rugalmasságáért, szakítószilárdságáért és nyomásállóságáért. A kollagén elengedhetetlen a jó sebgyógyuláshoz, a kötőszövet erősítéséhez.

A kollagén termelés az életkor előre haladtával lelassul. Sérülések – a hüvelyi szülés is – , krónikus betegségek és stressz a kollagén fokozott lebomlásához vezethet. Termékünk 100 gramm prémium minőségű vízben könnyen oldódó “hidrolizált kollagén”–t tartalmaz, amely az ajánlott és biztonságos napi fogyasztás maximuma.

Hialuronsav

A hialuronsan egy poliszacharid molekula, amely a kötőszövet egyik fő alkotóeleme, és egy kocsonyás mátrixot képez, amely körülveszi a sejteket. Fokozza a test képességét a kollagén előállítására, szintetizálására és felhasználására. A hialuronsav köti meg a vizet, mely által a kötőszövetek hidratáltságukat, feszességüket köszönhetik.

C-vitamin

A C-vitamin kulcsmolekula a kollagén termelésében és regenerálásában és döntő tényező a kollagénszálak optimális stabilitása szempontjából. Elegendő C-vitamin nélkül nincs stabil kötőszövet. Ily módon a C-vitamin nélkülözhetetlen a kötőszövet helyreállításához és gyógyulásához.

A C-vitamin hiánya a kollagénképződés csökkenéséhez is vezethet. Mivel egyszerre gátolja a kollagén lebomlását és elősegíti a fibroblasztok szaporodását mindig gondoskodnia kell a megfelelő C-vitamin-ellátásról. Ezen kívül a C-vitamin (aszkorbinsav) koenzimként és kofaktorként több funkciót tölt be a test számos biokémiai útvonalában.

 

B1 vitamin

A B1-vitamin (tiamin), elengedhetetlen tápanyag, amely a test minden szövetének megfelelő működéséhez szükséges. A többi B-vitaminhoz hasonlóan a tiamin is vízoldékony és segít az élelmiszer energiává alakításában.

B6 vitamin

A B6-vitamin (piridoxin) a szervezet több funkciójához is szükséges. Jelentős szerepe van a fehérje-, zsír- és szénhidrát-anyagcsere területén, valamint a vörösvértestek és a neurotranszmitterek létrehozása szempontjából.

A B1 és B6 vitaminok segítik az idegrendszer egészséges működését, amely a szövetek rehabilitációjához elengedhetetlen.

Antioxidánsok

A szabad gyökök felesleges termelése (oxidatív stressz) késleltetheti vagy megakadályozhatja a szövetek gyógyulását. Az antioxidánsok felelősek a szabad gyökök semlegesítéséért.

C-vitamin

A C-vitamin antioxidánsként is fontos szerepet tölt be a szervezetben. Míg az E-vitamint nagyon fontos zsírban oldódó antioxidánsnak, a C-vitamint nagyon fontos vízoldható antioxidánsnak tekinthető. Ezen kívül a C-vitamin képes más antioxidánsok, különösen az E-vitamin regenerálására.

E-vitamin

A vitamin E a legfontosabb zsírban oldódó antioxidáns. Elengedhetetlen a sejtmembránok fenntartása és védelme szempontjából, elősegítve a sérült szövetek gyógyulását. Az E-vitamin-kiegészítés csökkentheti a szabad gyökök károsodását, és elősegítheti a sebgyógyulást és a kötőszövet helyreállítását.

B6 vitamin

Csak a közelmúltban ismerték fel a B6 vitamin erős antioxidáns képességét.

Nyomelemek

Cink, réz, mangán

A szuperoxid dizmutáz (SOD) a szervezet által termelt egyik legfontosabb antioxidáns enzim, mely megóv az oxigén veszélyesen reaktív formáitól. A SOD enzimek működéséhez megfelelő réz, cink és mangán táplálékellátásra van szükség. A kutatások szerint az SOD indukciójához szükséges ásványi anyagok bevitelének növelése javíthatja a SOD aktivitását.

A réz ezenkívül számos enzim alkotóeleme, részt vesz a kötőszövet fejlődésében. Biztosítja az elasztin és a kollagén keresztkötését, így hozzájárul, hogy az ínszalagok, a kötőszövet szilárd és rugalmas maradjon.

Növényi eredetű antioxidánsok (bioflavonoidok)

A növényi eredetű antioxidánsok két kiemelkedő képviselője a zöld tea és a szőlőmag. Csökkentik az oxídatív stressz következtében kialakuló szövetkárosodást és segítik a szövetek rehabilitációját.

A bioflavonoidok növényi eredetű anyagok, erős antioxidáns aktívitással. Úgy gondolják, hogy a bioflavonoidok a prosztaglandin-ciklooxigenáz, a lipooxigenáz és a foszfolipáz enzimek működését gátolják. Mivel egyes prosztaglandinokról ismert, hogy elasztázt és más katabolikus hidrolázokat indukálnak, valószínű, hogy szuppressziójuk előnyös lehet a kötőszövet számára.

Továbbá úgy gondolják, hogy a bioflavonoidok a kötőszövet számára előnyösek azáltal is, hogy az elasztinhoz kötődve megakadályozzák annak – a sérülés következtében felszabaduló elasztázok általi – lebomlását.

Az enzimgátláson kívül a flavonoidok képesek a prolin-hidroxiláz enzim aktiválására, amely a kollagén keresztkötéséhez szükséges enzim.

Hatóanyag tartalom
Érték/1 kapszula
(620 mg)
Érték/napi adag
4 kapszula (2480 mg)
*NRV % /napi adag
Aktív összetevők (mg)
Hidrolizált marhakollagén222888-
Szőlőmag őrlemény30120-
Hialuronsav1560-
Zöldtea kivonat100400-
Vitaminok (mg)
C-vitamin100400500
E-vitamin3,7515125
B6-vitamin0,52142
B1-vitamin0,351,4127
Ásványi anyagok
Cink (mg)2880
Réz (µg)4001600160
Mangán (mg)0,20,840

* NRV: Napi táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára

Termék egységnyi mennyiségére számított összetétel csökkenő mennyiségi sorrendben:

Hidrolizált marha kollagén, kapszulahéj (zselatin, tisztított víz, kalcium-karbonát, keményítő-nátrium-oktenil-szukcinát), vitaminok (C-vitamin: L-aszkorbinsav, E-vitamin: DL-alfa-tokoferil-acetát, B6-vitamin: piridoxin-hidroklorid, B1-vitamin: tiamin-hidroklorid), zöldtea (Camellia sinensis) levélkivonat, szőlőmag őrlemény, hialuronsav (nátrium-hialuronát), csomósodást gátló anyagok (zsírsavak magnéziumsói, szilícium-dioxid), ásványi anyagok (réz: réz-glükonát, cink: cink-oxid, mangán: mangán-glükonát).

 

Online rendelhető webshopunkban:

Segítségre van szüksége a megfelelő termék kiválasztásához?

Amennyiben bizonytalan a termék kiválasztása helyességét illetően, kérjen segítséget! Elérhetőségeink egyikén szívesen válaszolunk a felmerülő kérdéseire.

Scroll to Top