LadyPower beszámoló #1

Ramóna* nevű páciensünk levelét szeretnénk megosztani kedves olvasóinkkal. Levelét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

* A cikkben a neveket megváltoztatjuk, az esetleges fotók nem az említett személyeket ábrázolják

 

Most múltam 35, van egy tünemény 3 éves kis tündérkém, Istennek hála. A kislányom gyönyörű és okos, én viszont 3 éve pokoli kínok között élek! Nem a kislányom miatt, aki nagyon jó bébi volt, vagyis, igazából mégis csak vele kezdődtek a gondok…..a születésével…”Túl nagy a baba”- mondta a szülészorvosom, mégsem csinált császárt, kinyomták belőlem! Én 50 kg voltam, a baba 3800 gramm! Nem is tudom, nem akarok én senkit sem hibáztatni, Isten őrizz, nem is azért írok, csak segítségből.

Úristen, amikor felkeltem a szülőágyról, éreztem, hogy valami nagyon nem jó odalent, de ezt senki sem mondta! Lassan, magamtól jöttem rá, mert, hogy egyetlen egy orvos sem mondta meg nekem!!!Azt,  hogy a méhszájam végig jött a hüvelyemen és kint a hüvelybemenetben néha ki is tudom tapintani, főleg estefelé, ha sokat emeltem a gyereket. Vizeletcsepegésem is lett a méhsüllyedés mellett. Amikor megoldást kértem a nőgyógyászomtól, a gátizomtornát emlegette és minden féle borzalmas műtétet, hüvelyplasztikát, szalag felvarrást, háló beültetést és végül a méhkivételt! Napokig nem aludtam, sírtam, egyre csak bújtam az internetet, mire magamtól rájöttem, hogy mindegyik műtét igen kockázatos és egyik sem hoz tartós eredményt…és, hogy a lézeres hüvelykezelést sem méhsüllyedésre találták ki.

Folyton vizsgálgattam magamat, sírtam, szorongtam, olyan álmaim voltak, hogy „kiesett a méhem”, alhasi fájdalmaim voltak a méhsüllyedés miatt, 20 percnél nem bírtam többet állni, azt hittem kiszakad a belsőm! Végül antidepresszánsokat kezdtem szedni….

A sok szenvedést látva gyógytornászom küldött el a ladypower rendelőbe, ahol, úgy érzetem, végre van remény! Atya ég! Gubás Péter adjunktus Úr elmondta, hogy esetemben nem csak méhsüllyedés, hanem hólyagsérv is, alig mozog a gátizomzat, gyenge a gátizomzat, ezért elektroterápiát javasolt, illetve, hogy hordjam a 4 es méretű kocka pesszáriumot. 4 havi ladyppower elektro stimuláció után, visszamentem hozzá és most már jó a 3 as kocka is! Hurrá! Én ezt nagyon nagy eredménynek tartom, mert végre javul az állapotom és nem csak romlik hónapról, hónapra! Dr Úr elmondta, hogy ne a nagy csodát várjam, sajnos már nem leszek sosem olyan, mint a szülés előtt, hiszen, sajnos nagyon rossz volt a kiinduló állapotom, de, ha őszinte akarok lenni, el kell mondjam, hogy ha örökre is kell hordjam ezt a kockát, vagy esetleg egy kisebbet, én már akkor sem leszek nagyon szomorú! Egy szilikonnal több- ugyanis, kontaktlencsés vagyok…Most már van kedvem ezzel viccelődni!

Dr Úr azzal bíztat, hogy talán egyszer eljöhet az a nap is, amikor egy lazább, kevésbé ”lóti-futós” napon már nem is kell betennem a kocka pesszáriumot! Ez szuper jó lenne! Ez éltet! Köszönöm a ladypower rendelőnek, ladypower orvosnak, a gyógytornászomnak, hogy emberszámba vettek, biztattak, erőt adtak, a gyógyulás útjára tereltek!

2017. január 7

* * *

Kérdése merült fel a LadyPower beszámoló kapcsán? Önnek is van saját tapasztalata, amit szívesen megosztana másokkal? Írja meg a gondolatát hozzászólásként!

Megosztás

Scroll to Top